Всім привіт! Ліниві голубці - прекрасні страви з капусти. Ситне гаряче частування особливо сподобається домашнім в холодні осінні дні. Але якщо під рукою є форма для випічки, можна приготувати ось такий оригінальний салат-пиріг. Тим більше, що пиріг без борошна і зовсім не зашкодить фігурі. Готуйте страви з баклажанів, це також смачно!
Інгредієнти
- Капуста савойська (савойської або білоголової) - 1 шт
- Фарш м'ясний (у мене фарш з індички, можна взяти будь-який) - 500 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Перець болгарський - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Часник (порошок) - 1 ч. л.
- Сир твердий - 200 г
- Рис (відварений) - 350 г
- Петрушка - 1 пуч.
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Спеції - за смаком
Для початку відокремимо листя від качана. Відваримо листя у воді приблизно 15 хвилин.
Тим часом, наріжемо цибулю і моркву. Я вважаю за краще протушкувати цибулю і моркву в невеликій кількості води 5 хвилин. Можна і обсмажити на рослинному маслі.
Потім додаємо фарш і тушкуємо / смажимо до готовності.
Нарізаємо болгарський перець і петрушку. З'єднуємо в мисці фарш, рис, перець, петрушку, натертий сир, спеції, сіль. Добре перемішуємо.
У листках прибираємо тверду частину.
Форму для випічки змащую олією. Укладаємо шар листів, потім начинку, тепер знову листя, далі знову начинку і завершуємо все шаром листів. Злегка змащуємо рослинним маслом. І прибираємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 - 40 хвилин.
Верх такого пирога можна змастити сметаною і посипати сиром. Я люблю подавати такий пиріг зі сметаною)
Дуже смачний пиріг з капусти готовий! Смачного!
Коментувати