Рагу - це так зручно: перше і друге, на вибір. Та й продукти можна використовувати різні, всього по чуть-чуть і на столі ароматна страва з курки, ситна і красива. Я люблю кожен продукт попередньо обсмажити, мені здається так смачніше, та й шматочки овочів не розвалюються. Пропоную сьогодні приготувати рагу з курячими сердечками, лісовими грибами, сушеною м'ятою, селерою і базиліком, смачно. Пригощайтеся. Кухня: Російська. Готуйте страви з грибів, це смачно.
Інгредієнти
- Сердечка курячі - 500 г
- Картопля - 700 г
- Гриби (заморожені лісові) - 300 г
- Цибуля ріпчаста (100 м) - 1 шт
- Морква (середня) - 1 шт
- Олія - 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- М'ята (сушена) - за смаком
- Базилік (сушений) - за смаком
- Селера черешкова (сушений) - за смаком
- Лист лавровий - 2 шт
- Перець духмяний - 4 шт
- Зелень (кріп, зелена цибуля) - за смаком
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 6
Сердечка промити, намагаючись видалити згустки крові. Віджати від води, викласти в сотейник, влити води, лише покривши сердечка. Варити 10 хвилин.
В цей час обсмажити на 1 ст. л. рослинного масла цибулю, викласти гриби, смажити, 10 хвилин.
Від сердечок злити бульйон в миску, додати моркву і підсмажити на середньому вогні, хвилин 5. Акуратно, сердечка "стріляють".
Влити бульйон від сердечок.
Картоплю нарізати на середні шматки, промити, обсушити, обсмажити на олії, 5-7 хвилин.
Викласти в сотейник гриби з цибулею, картоплю, додати сушені трави і перець. Посолити.
Долити окріп до бажаної густоти. Посолити. Гасити до готовності картоплі на повільному вогні. В кінці додати лавровий лист. Прибрати з вогню. Дати кілька хвилин настоятися, лавровий лист видалити.
Подати гарячим, додавши свіжу зелень. Смачного!
Коментувати