Овочеве рагу з грибами і квасолею

Насичені за смаком, ароматні і корисні страви з грибів. Сподіваюся, ця страва стане в нагоді в Піст. Віддаю ій перевагу, як другої гарячої страві. Прекрасний гарнір. Хоча цілком можна їсти як холодну закуску. Якщо ви маєте мультиварку і не маєте нічого проти приготування в ній, то раджу в даному випадку скористатися нею. Страви в мультиварці - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Квасоля консервована (червона в томатному соусі) - 1 бан.
  • Баклажан (великий) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
  • Морква - 1 шт
  • Перець солодкий червоний - 1 шт
  • Гриби - 200 г
  • Олія - ​​4 ст. л.
  • Часник - 4 зуб.
  • Суміш перців (мелена) - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Коріандр (мелений) - 1 ч. л.
  • Кінза - за смаком
  • Цибуля зелена - за смаком

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 4

Якщо ваші баклажани гірчать при приготуванні, то рекомендую заздалегідь їх нарізати і засипати сіллю, приблизно на 20 хвилин.
Я готувала в мультиварці, але це не принципово. Якщо готуєте в каструлі, то краще брати з товстим дном або казан. Цибулю і моркву ріжемо кубиками і кладемо в нагріту олію. Обсмажуємо до прозорості цибулі. Я готувала на режимі "Тушкування" 45 хвилин. Якщо готуєте на плиті, то починаємо на максимумі, а далі весь процес приготування на слабкому вогні, у мене 2 з 6.
Кладемо нарізаний кубиками червоний болгарський перець, перемішуємо і обсмажуємо, тушкуємо 5 хвилин.
Гриби ретельно миємо, обсушуємо, ріжемо сегментами, у мене опеньки. Кладемо до овочів, перемішуємо, обсмажуємо 5 хвилин. Додаємо коріандр і суміш перців.
Баклажани змиваємо від солі, віджимаємо, кладемо до овочів з грибами, перемішуємо, тушкуємо до готовності. Солимо за потребою.
За 5 хвилин до готовності беремо квасолю, краще в томаті, хоча, при його відсутності, можете додати томат. Колір теж не має значення. У мене червона в томатному соусі. Кладемо квасолю в рагу. Перемішуємо.
Подрібнюємо зелену цибулю, часник і кінзу. Кладемо в рагу, перемішуємо.
Відключаємо вогонь (в моєму випадку мультиварка відключилася сама), даємо страві настоятися 10 хвилин.
Подаємо овочеве рагу гарячим. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі