Пропоную вашій увазі рецепт приготування смачних і ніжних пісних зраз з грибами. Страви з грибів - категорія рецепту.
Інгредієнти
тісто
- Картопля - 500 г
- Борошно пшеничне / Борошно - 2 ст. л.
- Сіль (1/3 ч.л.) - за смаком
- Цукор (1/3 ч.л.) - за смаком
начинка
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Печериці - 250 г
- Сіль за смаком
- Олія - 1 ст. л.
обсмажування
- Олія - 2 ст. л.
обвалювання
- Борошно пшеничне / Борошно - 2 ст. л.
Відварюємо очищену картоплю до готовності. Зливаємо всю воду. Додаємо сіль і цукор в ще гарячу картопельку і гарненько товчемо. Відставляємо в сторону, щоб товчена картопля охолонула.
Займемося начинкою. Нарізаємо невеликим кубиком цибулю і гриби.
На розпечену сковороду з рослинним маслом кладемо цибулю і обсмажуємо до напівпрозорості і легкої золотистої (приблизно 2 хвилини).
Додаємо гриби. Солимо. Обсмажуємо до випаровування рідини і легкої золотистої. Начинка готова. Даємо їй охолонути.
Тим часом до картоплі додаємо борошно і замішуємо тісто. Руки змочуємо водою. На одну долоню кладемо 1-1,5 ст. л. тіста і рівномірно розподіляємо по руці.
Викладаємо 1 ст. л. начинки і збираємо нашу зразу.
Надаємо зразі овальну форму. Обвалюємо зрази в борошні.
Викладаємо на розпечену сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо на помірному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого. Викладаємо на паперові рушники, щоб пішло зайве масло.
Зрази готові. Подаємо до столу. Вони виходять дуже ніжними з хрусткою скоринкою. А вам я бажаю смачного, гарного настрою і всього самого найкращого!
Коментувати