Пісний гречаний суп з грибами

Під час Посту, все ж, хочеться, щоб їжа була смачною і корисною. Пропоную вам першу страву - насичений за смаком суп з двох видів грибів, а маслини внесуть в це блюдо свою пікантну нотку. Ну, а для мене, як діабетика, такий суп прийнятний, оскільки він без картоплі і з мінімумом вуглеводів. Пісні страви - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Маслини (без кісточок) - 12 шт
  • Гриби (будь-які, у мене гливи) - 100 г
  • Гриби консервовані (мариновані гриби, у мене шампіньйони) - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
  • Часник - 4 зуб.
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Крупа гречана - 60 г
  • Вода (окріп) - 2000 мл
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців (мелена) - за смаком
  • Лист лавровий - 2 шт
  • Кріп - за смаком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Цибулю і часник чистимо, подрібнюємо, обсмажуємо на рослинному маслі до легкого аромату.
Я відразу беру каструлю з товстим дном, в якій далі буду варити суп.
Гриби миємо, обсушуємо, ріжемо смужками, у мене гливи.
Обсмажуємо гриби з цибулею на середньому вогні 5 хвилин.
Заливаємо окропом, доводимо до кипіння, кладемо промиту гречану крупу. Доводимо до кипіння.
Беремо мариновані гриби, кладемо в суп, у мене печериці власного приготування. Варимо суп на середньому вогні 15 хвилин.
За 5 хвилин до готовності беремо маслини без кісточок. Кладемо в суп маслини, також одночасно кладемо сіль, суміш перців, лавровий лист.
Додаємо рубаний кріп, доводимо суп до кипіння, варимо 5 хвилин на середньому вогні. Відключаємо вогонь.
Подаємо суп гарячим.
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі