Пісний плов з горошком

Смачний, ароматний плов з консервованим зеленим горошком, це повноцінний обід або вечеря не тільки для тих, хто поститься, але і для вегетаріанців і веганів. А завдяки низькій собівартості продуктів - це ще і дуже бюджетні страви з рису на кожен день.Смачного!

Інгредієнти

  • Рис - 1 скл.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Морква - 2 шт
  • Горошок зелений (400г) - 1 бан.
  • Олія - ​​0.5 скл.
  • Зіра - 1 ч. л.
  • Коріандр - 1 ч. л.
  • Куркума - 0.5 ч. л.
  • Сіль за смаком
У казані або глибокій чавунній сковороді розігріти масло, додати зіру, коріандр, куркуму і прогріти. Додати нарізану цибулю, обсмажити до золотистого кольору. Додати моркву нарізану соломкою або натерту на крупній тертці. Обсмажити все до золотистої і м'якої моркви. Додати банку зеленого горошку з рідиною, найдешевшого, того який твердий для салату. Довести до кипіння. Засипати зверху промитий рис і залити гарячою водою на пів сантиметра вище рівня рису. Посолити воду за смаком. Варить без кришки поки вода не википить до рівня рису. Потім накрити кришкою, зменшити вогонь до свічки і варити ще пів години. Готовий плов добре перемішати, вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати постояти ще 15 хвилин. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі