Почався Великий Піст. Пропоную вам смачну, корисну і ароматну страву з грибів і квасолі - розсольник. Завдяки квасолі цей суп ви зваріте за 30 хвилин. Пісні страви - категорія рецепту, спробуйте приготувати.
інгредієнти
- Квасоля консервована (310 г) - 1 бан.
- Гриби (будь-які, у мене гливи) - 100 г
- Цибуля ріпчаста (середня головка) - 1/2 шт
- Морква (середня) - 1/2 шт
- Огірок солоний - 2 шт
- Картопля (середня) - 2 шт
- Розсіл - 1 скл.
- Олія (2 в зажарку і 2 в гриби) - 4 ст. л.
- Вода (окріп) - 2000 мл
- Томатна паста - 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Часник - 3 зуб.
- Суміш перців (мелена) - за смаком
- Лист лавровий - 2 шт
- Кріп - за смаком
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 4
Готуємо зажарку. Дрібними кубиками ріжемо цибулю і моркву.
Обсмажуємо на олії цибулю і моркву 2 хвилини на середньому вогні. Солоний огірок (бочковий) ріжемо дрібними кубиками, кладемо до овочів, обсмажуємо, тушкуємо 2 хвилини.
Кладемо томатну пасту, видавлюємо часник, перемішуємо.
Додаємо розсіл, доводимо до кипіння, тушкуємо 10 хвилин при закритій кришці.
Одночасно з цим миємо гриби, обсушуємо, ріжемо. Гриби можна брати будь-які за наявністю і смаку, у мене гливи.
Обсмажуємо гриби 2 хвилини на сильному вогні на олії. Я відразу беру каструлю з товстим дном, в якій далі буде варитися суп.
Заливаємо гриби окропом, кладемо нарізану кубиками картоплю, доводимо до кипіння, варимо 10 хвилин.
Кладемо в розсольник зажарку, доводимо до кипіння. Варимо 5 хвилин.
Беремо консервовану квасолю. Пропоную використовувати будь-яку консервовану квасолю, у мене біла по-домашньому з грибами, вона, до речі, дуже підходить в даному випадку. Кладемо квасолю в розсольник, перемішуємо, доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин.
Кладемо лавровий лист, сіль, суміш перців, нарізаний кріп (у мене заморожений), доводимо до кипіння.
Відключаємо вогонь, даємо розсольнику настоятися на плиті 10 хвилин. Подаємо гарячим.
Смачного!
Коментувати