Пісний розсольник з квасолею і грибами

Почався Великий Піст. Пропоную вам смачну, корисну і ароматну страву з грибів і квасолі - розсольник. Завдяки квасолі цей суп ви зваріте за 30 хвилин. Пісні страви - категорія рецепту, спробуйте приготувати.

інгредієнти

  • Квасоля консервована (310 г) - 1 бан.
  • Гриби (будь-які, у мене гливи) - 100 г
  • Цибуля ріпчаста (середня головка) - 1/2 шт
  • Морква (середня) - 1/2 шт
  • Огірок солоний - 2 шт
  • Картопля (середня) - 2 шт
  • Розсіл - 1 скл.
  • Олія (2 в зажарку і 2 в гриби) - 4 ст. л.
  • Вода (окріп) - 2000 мл
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Часник - 3 зуб.
  • Суміш перців (мелена) - за смаком
  • Лист лавровий - 2 шт
  • Кріп - за смаком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Готуємо зажарку. Дрібними кубиками ріжемо цибулю і моркву.
Обсмажуємо на олії цибулю і моркву 2 хвилини на середньому вогні. Солоний огірок (бочковий) ріжемо дрібними кубиками, кладемо до овочів, обсмажуємо, тушкуємо 2 хвилини.
Кладемо томатну пасту, видавлюємо часник, перемішуємо.
Додаємо розсіл, доводимо до кипіння, тушкуємо 10 хвилин при закритій кришці.
Одночасно з цим миємо гриби, обсушуємо, ріжемо. Гриби можна брати будь-які за наявністю і смаку, у мене гливи.
Обсмажуємо гриби 2 хвилини на сильному вогні на олії. Я відразу беру каструлю з товстим дном, в якій далі буде варитися суп.
Заливаємо гриби окропом, кладемо нарізану кубиками картоплю, доводимо до кипіння, варимо 10 хвилин.
Кладемо в розсольник зажарку, доводимо до кипіння. Варимо 5 хвилин.
Беремо консервовану квасолю. Пропоную використовувати будь-яку консервовану квасолю, у мене біла по-домашньому з грибами, вона, до речі, дуже підходить в даному випадку. Кладемо квасолю в розсольник, перемішуємо, доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин.
Кладемо лавровий лист, сіль, суміш перців, нарізаний кріп (у мене заморожений), доводимо до кипіння.
Відключаємо вогонь, даємо розсольнику настоятися на плиті 10 хвилин. Подаємо гарячим.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі