Пісний суп з нутом

Нут по-іншому називають турецьким горохом. Нут містить велику кількість цінного білка і інших корисних речовин. У дні посту цей продукт просто необхідно споживати, щоб замінити тваринний білок рослинним. Під час Посту можна готувати дуже смачні і насичені супи без м'яса. Я сьогодні вам пропоную надзвичайно смачний і ситний суп з нутом і овочами. Овочі можна брати будь-які, я буду використовувати заморожену овочеву суміш з грибами і рисом, яка продається у всіх магазинах. Можна додати томатну пасту. Готуйте дієтичні страви, вони корисні.

Інгредієнти

для відвару з нуту

  • Нут (ємністю 250 мл) - 1 скл.
  • Вода - 2500 мл

для супу

  • Олія соняшникова - 2 ст. л.
  • Кмин - 1 ч. л.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Куркума - 05 ч. л.
  • Імбир - 05 ч. л.
  • Часник - 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Картопля (великий) - 1 шт
  • Асорті овочеве (заморожене з грибами і рисом) - 200 г
  • Сіль за смаком)
  • Сік лимонний - 1 ст. л.

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 4

Нут потрібно замочити на ніч у воді. Вранці злити воду і промити його. Він розбухне. Ставимо варити в каструлі, заливаємо нут водою 2,5 л. Варимо 1 годину. Нут разваривается як горох, а залишається "кульками". Не солимо. Нуту буде більше, ніж нам знадобиться в супі. Я покладу 1 склянку звареного нуту, ємністю 250 мл. Решту залишу для іншої страви, наприклад: для салату.
Готуємо спеції.
Потрібно взяти каструлю з товстим дном, де на початку будемо обсмажувати і потім тушити продукти, перед тим як залити їх відваром з нуту. Наливаємо соняшникової олії, розігріваємо її і викладаємо відразу все спеції. Розмішуємо їх в олії десь з хвилину. Можна скористатися сковородою, а потім перекласти вміст в каструлю, де буде варитися суп.
Потім викладаємо дрібно рубаний часник і порізану цибулину. Обсмажуємо до м'якості.
Черга моркви. Моркву ріжемо дрібними кубиками. Викладаємо до цибулі і тушкуємо пару хвилин.
Тепер викладаємо суміш овочів з пакета. Я використовувала половину пакета вагою 400 г. У мене суміш з грибами і рисом. Я поклала прямо з пакету, не розморожуючи. Накриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин.
Перемішуємо і викладаємо картоплю, порізану кубиком і зварений нут. Нут з відвару я діставала шумівкою і поклала 1 стакан, ємністю 250 мл. Нут у мене залишився. Я пізніше його використовую в якомусь салаті.
Все перемішуємо і тушкуємо хвилин 5, щоб всі продукти просочилися маслом зі спеціями.
Заливаємо вміст каструлі нутовим відваром. Я налила 1,5 л. Тут ваше рішення, який за густотою суп ви захочете. Хтось любить густий, а хтось-пожиже. Доводимо до кипіння і варимо 40 хвилин десь. Солимо суп в самому кінці і додаємо лимонний сік.
Суп зварився. Даємо трохи постояти.
Розливаємо по тарілках. Подаємо.
Починаємо їсти.
Дивовижний горох нут прийшов до нас зі сходу, де його популярність не знає меж. Багато страв традиційних кухонь країн середнього сходу, індійського півострова, а також середземноморського регіону мають в своєму складі нут. Ось і у мене суп майже тих кухонь, підігнаний під нашу кухню Це дуже ситно, смачно і звичайно ж-корисно!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі