Легкий і, разом з тим, ситний, завдяки нуту супчик. Для поста - саме те. Готуйте страви з брокколі, вони смачні.
Інгредієнти
- Морква (+ коренева селера, в пропорції 2: 1) - 300 г
- Цибуля-порей - 100 г
- Картопля - 230 г
- Брокколі - 160 г
- Капуста цвітна - 230 г
- Нут (консервований) - 1 бан.
- Бульйон (овочевий або вода) - 2 л
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
Приготувати овочевий бульйон з води з додаванням цибулини, морквини, кореня і стебел селери (це все додатково, за бажанням та можливістю), процідити. Підготувати продукти. Вага інгредієнтів дано в очищеному вигляді. Брокколі і цвітну капусту розібрати на невеликі суцвіття.
Порей подрібнити. Картоплю нарізати невеликими кубиками.
Моркву і селеру нашаткувати соломкою, спасерувати на олії до напівготовності,
Всипати порей і перемішувати на маленькому вогні 1-2 хвилини. Відставити в сторону.
У киплячий бульйон закласти картоплю, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 5 хвилин. Додати кольорову капусту і варити ще 5 хвилин.
Потім засипати брокколі.
Додати зажарку, суп посолити і варити після закипання на мінімальному вогні 7 хвилин.
В кінці додати нут, пару лаврушек і потомити суп на маленькому вогні 3 хвилини. Лаврушку видалити. Дати супу настоятися хвилин 10.
Подавати негайно.
При бажанні можна посипати суп меленим сушеним часником і меленою сумішшю перців. Смачного! Якщо вам не вдалося купити консервований нут, він буває в продажу досить рідко, тоді не отчаіввайтесь. 200-250 г сухого нуту замочіть на ніч у холодній воді. Вранці воду злийте, нут промийте, залийте чистою водою і зваріть нут до м'якості. На це піде хвилин 40-45. Хвилин за п'ять до готовності нут посоліть. Відкиньте його на друшляк і використовуйте в суп згідно рецепту. Смачного!
Коментувати