Пісний вермішелевий суп з горошком

Їжа в пост. Для приготування цього супу нам знадобляться дуже прості інгредієнти. Зелений горошок я візьму консервований. Цей супчик краще зварити "на разок" і їсти свіжим. Ароматний, легкий, красивий суп нам допоможе в дні Посту і урізноманітнює асортимент супів в нашому меню. Давайте дивувати улюблених навіть в ці дні. Перші пісні страви - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Вода - 1300 мл
  • Оливкова олія (1 ст л згасити овочі + 1 ст л додати в кінці готування, масло можна замінити на соняшникове) - 2 ст. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Картопля - 2 шт
  • Горошок зелений - 1 бан.
  • Перець духмяний - 3 шт
  • Лист лавровий - 1 шт
  • Вермішель (твердих сортів) - 2 ст. л.
  • Зелень (кріп і петрушка) - 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний (для подачі за смаком)

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Ставимо чайник з водою на плиту. Починаємо готувати суп. У каструлю з товстим дном наливаємо масло, гріємо його і викладаємо часник, порізаний крупно або роздавлений. обсмажуємо його з хвилину, щоб він віддав свій аромат маслу і викладаємо дрібно порізану цибулю. Часник можна прибрати (викинути). Золотим цибулю. Додаємо до неї моркву, порізану дрібними кубиками, і під кришкою на мінімальному вогні тушкуємо її, щоб масло у нас забарвилося в яскравий колір. Далі невеликим кубиком зовсім трохи обсмажуємо картоплю. Зелений горошок відкидаємо на друшляк, щоб пішла рідина і додаємо його до овочів. Перемішуємо і тушкуємо овочі хвилин 10 під кришкою.
Овочі майже готові. заливаємо їх окропом. Доводимо до кипіння і варимо до повної готовності моркви і картоплі. Солимо, кладемо запашний перець, лавровий лист і вермішель. Я візьму вермішель твердих сортів. Відмінно підійде для супу локшина домашнього приготування. Варимо 3-5 хвилин і в самому кінці додаємо в суп дрібно посічену зелень і 1 ст л оливкової олії. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Даємо супу постояти під кришкою хвилин 5.
Подаємо суп. Суп хороший коли свіженький, щойно зварений.
Розливаємо по тарілках і за бажанням перчимо чорним свіжо-меленим перцем.
Їмо! Суп підійде людям з проблемами шлунково-кишкового тракту, а так же дітям і літнім людям. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі