Правильний стейк з індички

Дуже соковиті стейки з індички, 3 простих способи приготування цієї страви з м'яса. Ця страва на кожен день готується дуже швидко, має вишуканий смак і відмінно поєднується з легким, овочевим салатом.

Інгредієнти

  • Індичка - 1000 г
  • Оливкова олія - ​​5 ст. л.
  • Масло вершкове - 20 г
  • Аджика - 2 ч. л.
  • Базилік - 1 ч. л.
  • Часник - 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 6

Я взяв грудку індички вагою трохи більше 1,5 кг. Її потрібно правильно обробити, обрізати частини, які не підійдуть для стейків. Спочатку відріжу тонку частину грудки разом з прожилком, далі обрізаю все зайве, щоб вийшов чистий шматок м'яса, вагою близько 1 кг. З усіх обрізків, які залишилися, можна приготувати фарш.
Наріжу стейки по 2 см завтовшки поперек волокон, це важливо, тоді м'ясо не буде жорстким і буде добре жуватися. Обріжу кожен стейк окремо. У мене вийшло 7 шматків, два шматка я приготую відразу, решту стейків замариную в двох різних маринадах. Зроблю косі надрізи, щоб м'ясо краще промаринувалося.
Червоний маринад: 2 чайні ложки сухої аджики, половина чайної ложки солі, дві столові ложки оливкової олії. Все ретельно перемішую і розтираю. Руками розтираю маринад на м'ясі. Даю постояти 30 хвилин.
Зелений маринад: 1 чайна ложка сушеного базиліка, половина чайної ложки солі, чайна ложка сухого часнику, дві столові ложки оливкової олії. Все ретельно перемішую і розтираю. Руками розтираю маринад на м'ясі і даю постояти. Мариноване м'ясо можна зберігати в холодильнику до 2-х діб.
Повернуся до стейків, які я не маринував. Млином подрібнюю на них чорний перець і втираю його в м'ясо руками. На розігріту сковороду виливаю ложку оливкової олії і кладу 20 грам вершкового масла. Обсмажую стейки по 5-7 хвилин з кожного боку, до золотистого кольору. В кінці обсмажування солю і підсмажую кожну сторону по 30 секунд.
Знімаю з вогню і даю відпочити, можна накрити м'ясо фольгою на 2-3 хвилини, так воно пустить сік і буде соковитіше. Як гарнір салат з помідорів, огірка, листя салату і кропу, заправлений оливковою олією.
Стейки в червоному маринаді обсмажую на розігрітій сковороді без додавання масла, по 5-7 хвилин з кожного боку до золотистого кольору, знімаю з вогню і даю відпочити. Як гарнір салат з редису, огірка, листя салату та цибулі порей, заправлений соняшниковою, нерафінованою олією.
Стейки в зеленому маринаді обсмажую на розігрітій сковороді без додавання масла, по 5-7 хвилин з кожного боку до золотистого кольору, знімаю з вогню і даю відпочити. Як гарнір салат з редису, огірка, листя салату, кропу і зеленої цибулі, заправлений сметаною. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі