Рагу з кроликом, ріпою, гарбузом та кус-кусом

По-осінньому яскраве рагу привнесе в ваше меню нотку різноманітності, зберігаючи кращі традиції домашньої трапези. Готується не клопітно, все, як ми любимо :) Страви з картоплі смачні, приготуйте.

Інгредієнти

маринад

  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Кефір - 3 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор - 0.5 ч. л.
  • Соєвий соус - 3 ст. л.

Основне

  • Кролик (у мене був цілий кроль, в процесі оброблення половина його пішла на суп, а красиві шматочки - в рагу) - 0.5 шт
  • Цибуля ріпчаста (поріжте півкільцями) - 2 шт
  • Морква (поріжте соломкою) - 1 шт
  • Ріпа (ріпу поріжте соломкою. Можна взяти тільки половину коренеплоду) - 1 шт
  • Картопля (велику картоплю поріжте середнім кубиком) - 5 шт
  • Гарбуз (поріжте середнім кубиком) - 300 г
  • Кус-кус - 4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції (на ваш смак. У мене коріандр і суміш спецій для картоплі: паприка, перець чорний, цибуля, кріп, часник, петрушка, куркума) - 2 ч. л.
  • Олія (у мене 2 ст.л соняшникової та 2 ст.л оливкової олії) - 4 ст. л.
  • Вода - 300 мл

додатково

  • Сливки (опційно) - 5 ст. л.
  • Петрушка (можна будь-яку свіжу зелень) - 0.5 пуч.
  • Часник - 1 зуб.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 8

Заздалегідь, наприклад з вечора, замаринуйте м'ясо кролика, але якщо часу особливо немає, можна це зробити на початку приготування страви, а за той час, поки ви чистите і ріжите інші інгредієнти, воно встигне подмаріноваться. Обсмажте м'ясо в попередньо розігрітій олії до приємного кольору (маринад при закладці м'яса бажано "віджимати", щоб м'ясо не почало відразу тушкуватися).
Введіть цибулю і моркву, обсмажте з м'ясом хвилини 2-3.
Викладіть шарами ріпу, картоплю і гарбуз, вводячи спеції і підсолюючи кожен шар. Налийте води, накрийте кришкою, зменшіть нагрів до мінімуму і залиште так тушкуватися 45 хвилин.
Перемішайте вміст, якщо рідини залишилося мало, можна додати води ще 100-150 мл, оскільки кус-кус добре вбирає вологу (якщо додатково була введена вода, додайте нагрів, нехай закипить, потім знову зменшіть). Виправте на сіль і спеції, вам повинно бути смачно. Введіть кус-кус, знову накрийте кришкою і дайте потомитися 5 хвилин.
Влийте вершки, введіть дрібно нарізаний часник і знову перемішайте вміст. Залиште так хвилини 3 під кришкою і з мінімальним нагрівом.
Додайте зелень, зніміть з плити, дайте блюду відпочити хвилин 15. Тепер перемішайте ваше рагу, воно повністю готове і радує вас неповторним ароматом, смаком і яскравими фарбами. Дякуємо за увагу. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі