Всім привіт, друзі! Пропоную Вашій увазі рецепт приготування смачного, ніжного, тонкого домашнього бездріжджового лаваша.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне / Борошно - 175 г
- Вода (окріп) - 80 мл
- Сіль (1/3 ч.л.) - за смаком
- Олія - 1 ст. л.
У миску просіваємо борошно. У склянку наливаємо окріп, додаємо сіль і перемішуємо до розчинення, додаємо олію. Постійно помішуючи вливаємо окріп в борошно.
Перекладаємо тісто на стіл і вимішуємо протягом 3-4 хвилин до гладкості і еластичності. Укладаємо в кульочок і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Через 30 хвилин дістаємо тісто і ділимо на 6 частин. 5 частин укладаємо назад в кульочок на відстані один від одного. Стіл пріпиляем борошном і розгортаємо 6 частину дуже тонко до прозорості. Для додання рівних країв, накриваємо тарілкою (у мене 24 см) і обрізаємо краї.
Викладаємо лаваш на добре прогріту сковороду і обсмажуємо по 30-50 секунд з кожної сторони на вогні більше ніж середній (до появи золотистих плям). Поки обсмажується перший лаваш-розгортаємо другий, і так по колу.
Знімаємо лаваш зі сковороди і відразу змащуємо його з двох сторін питною водою. Накриваємо вологим рушником до охолодження лавашей.
Зберігаю лаваші в пакеті в холодильнику. А Вам я бажаю смачного, гарного настрою і всього самого найкращого!
Коментувати