Рибна запіканка з брокколі і цвітної капусти

Легка і дуже ніжна запіканка, стане прикрасою святкового столу. Готується така запіканка дуже просто і швидко, впорається навіть початківець. Страви з сиру цікаві, спробуйте.

Інгредієнти

  • Форель (філе, підійде будь-яка червона риба) - 300 г
  • Тілапія (філе, підійде будь-яка риба без кісток) - 300 г
  • Брокколі - 200 г
  • Капуста цвітна - 200 г
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Вершки (10% жирності) - 300 мл
  • Сир твердий - 200 г
  • Масло вершкове (для змащування форми) - 10 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 6

Філе риби наріжте невеликими шматочками, якщо трапляються кістки, акуратно витягніть їх пінцетом.
Цвітну капусту і брокколі розберіть на суцвіття.
Моркву наріжте брусочками. Духовку нагрійте до 200 градусів. Форму для запікання з високими бортиками змастіть вершковим маслом.
Сир натріть на крупній тертці. Додайте яйця, влийте вершки, трохи посоліть і поперчіть. Все добре збийте.
У форму для запікання, чергуючи, викладіть цвітну капусту, броколі, моркву і рибу.
Залийте вершково-яєчної сумішшю.
Запікайте 30-40 хвилин, поки не зарум'яниться верх. На стіл подавайте в гарячому вигляді. Моркву я нарізала за допомогою комбайна (насадка для нарізки картоплі фрі). З його допомогою я натерла сир... і збила вершково-яєчну суміш. Відмінний помічник на кухні. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі