Гратен - це будь-яке солодке або несолодке блюдо, запечене в духовці до золотистого кольору. По суті, це та ж запіканка. Пропоную вам смачний, ароматний гратен з риби зі шпинатом і маслинами. Для цієї страви з риби підійде будь-яка некостлява риба: біла або червона. У мене навага підлідного лову.
Інгредієнти
- Маслини (без кісточок) - 10 шт
- Риба (будь-яка некостлява, у мене навага) - 400 г
- Олія (2 для смаження і для змащування форми) - 3 ст. л.
- Шпинат (свіжий або морожений) - 200 г
- Сметана - 100 г
- Сіль за смаком
- Суміш перців - за смаком
- Сир твердий - 50 г
- Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
- Сік лимонний - 1 ст. л.
Час приготування: 60 хвилин
Рибу чистимо, за бажанням можна обробити на філе. Ріжемо на невеликі шматки. Форму змащуємо маслом, кладемо рибу. Збризгуємо соком лимона, натираємо сіллю і сумішшю перців.
Цибулю чистимо, ріжемо кубиками.
Обсмажуємо цибулю до прозорості на олії, кладемо шпинат, у мене морожений. Перемішуємо. Тушкуємо на середньому вогні 3 хвилини.
Кладемо сметану, сіль, перемішуємо.
Заливаємо рибу шпинатно-сметаною масою.
Беремо маслини без кісточок, ріжемо навпіл. Кладемо маслини зверху шпинатній заливки.
Посипаємо зверху тертим сиром. Ставимо в нагріту до 220 градусів духовку, запікаємо 40 хвилин.
Подаємо гратен гарячим. Смачного!
Коментувати