Рибний суп з овочами

Для бульйону я використовував остов великої щуки - до цього готував малосольну і фаршировану, філе і голова пішли, хребет залишився. А в якості основної риби взяв невелику горбушу - грамів 700-800, точніше не скажу: не зважував. Гриби використовував теж ті, що залишилися від іншої страви на кожен день: для фаршированих печериць потрібні були тільки капелюшки, ніжки залишилися. Ось і стали в нагоді. Страви з капусти - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Риба (рибні голови, хребти, хвости та інше - для бульйону) - 500 г
  • Горбуша (ціла, очишена) - 800 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Картопля - 2 шт
  • Капуста білокачанна / Капустa - 200 г
  • Буряк - 100 г
  • Морква - 100 г
  • Печериці (у мене - тільки ніжки) - 100 г
  • Помідор - 1 шт
  • Перець чилі (угорський слабожгучій) - 1/2 шт
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Лист лавровий - 2 шт
  • Масло топлене - 1 ст. л.

Час приготування: 80 хвилин

Кількість порцій: 10

Горбушу обробити: з голови прибрати зябра, голову, хвіст і плавники відрізати. Філе зняти з хребта. Хребет, голову, хвіст, плавники горбуші разом з іншим набором для бульйону укласти в каструлю, залити холодною водою, довести до кипіння і варити на середньому вогні 40 хвилин. Посолити хвилин за 5 до закінчення варіння.
Філе горбуші порізати на шматочки.
Тим часом підготувати решту інгредієнтів. Картоплю очистити, порізати довільно.
Цибулю порізати кубиком.
Капусту нарізати шашечками.
Дуже дрібно порізати буряк, якщо хочете - можна натерти його на крупній тертці.
Те ж саме зробити з морквою.
Якщо ніжки печериць великі, порізати їх.
Помідор порізати кубиком.
Угорський перець - півкільцями.
У сковороді розігріти дві третини топленого масла. Цибулю пасерувати до прозорості. Додати моркву і гриби, перемішати, смажити 5 хвилин на середньому вогні. Додати ополоник бульйону з каструлі, накрити сковорідку кришкою і тушкувати овочі та гриби на малому вогні 15 хвилин.
В іншій сковороді розтопити залишки масла, викласти буряк, смажити 5 хвилин, помішуючи. Потім додати ложку бульйону, зменшити вогонь до мінімуму, накрити сковорідку кришкою і тушкувати буряк 20 хвилин, щоб стал зовсім м'яким.
З готового бульйону вийняти кістки, зняти з них залишки м'яса, якщо такі є. Якщо хочете, бульйон можна процідити, але у мене він і без того вийшов досить прозорим. Бульйон довести до кипіння, помістити туди картоплю, дати закипіти, зменшити температуру до середньої і варити 12 хвилин. Потім знову довести до кипіння, викласти послідовно капусту, через дві хвилини угорський перець, ще через дві хвилини помідори, зменшити вогонь до середнього і варити до м'якості овочів - приблизно хвилин 15.
Додавши вогонь, викласти в суп філе горбуші, дати супу закипіти, знову зменшити до середнього і варити 5 хвилин. Потім викласти буряк і решту зажарки, зняте з кісток м'ясо, ще раз закип'ятити, покласти лавровий лист, якщо треба - виправити на сіль, вимкнути плиту і дати супу настоятися.
Розливати по тарілках, прикрасивши чим завгодно - наприклад, гілочками кропу. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі