Рис з грибами, це дуже гармонійні і цілком ситні страви. Може бути подана як самостійна страва з грибів для обіду або вечері, так і як гарнір до м'ясних і рибних страв.
Інгредієнти
- Гриби (сухі (білі)) - 50 г
- Рис (суміш трьох видів: дикий, червоний і коричневий (бурий)) - 1 скл.
- Цибуля ріпчаста (120 м) - 2 шт
- Морква (200 м) - 1 шт
- Сіль за смаком
- Суміш перців - за смаком
- Орегано - 1 ст. л.
- Олія - за смаком
Параметри приготування в мультиварці:
Потужність: 1000 Ват
Основна програма: Гасіння (40 хвилин)
Додаткова програма: Підсмажування (7 хвилин)
Сухі гриби добре промийте проточною водою. Замочіть в холодній воді (1 літр), хвилин на 30-40. Набряклі гриби ще раз промийте, грибний настій процідіть. Гриби відварити в процеженном грибному настої 20 хвилин, трохи (1/3 ч. л.) Посоліть.
Наріжте цибулю і моркву, в чаші мультиварки в режимі "підсмажування" обсмажте овочі на рослинному маслі, посоліть (щіпка, що б овочі були соковитими), поперчіть, додайте орегано. Коли овочі покриються рум'яною скоринкою, додайте гриби, перемішайте, викладіть з чаші мультиварки.
У чашу мультиварки насипте стакан рису, додайте 1 ст. л. рослинного масла +0,5 ч. л. солі, перемішайте, влийте 2,5 склянки грибного бульйону.
Зверху викладіть овочі з грибами (не перемішується). Готуйте рис з грибами в режимі "гасіння", час 40 хвилин. Після сигналу про готовність, перемішайте готовий рис з грибами і овочами, закрийте чашу мультиварки, дайте страві "обмінятися" смаками хвилин 30.
Подавайте як самостійне блюдо зі свіжими овочами, або у вигляді гарніру до м'ясних і рибних страв.
Смачного!
Коментувати