Дуже нас порадував цей варіант розсольнику. Я завжди варю розсольник з нирками, але, буває, що їх немає в продажу. Або лінь возитися з їх підготовкою - справа клопітка. А розсольнику хочеться. Цей варіант виявився дуже смачним. Страви на Пасху смачні, спробуйте.
Інгредієнти
- Крупа перлова - 150 г
- Грудинка (копчена або інші копчені м'ясопродукти) - 600 г
- Бульйон (курячий або овочевий) - 2 л
- Огірок солоний - 3 шт
- Розсіл (огірковий) - 0,5 скл.
- Картопля - 3 шт
- Морква - 1 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Петрушка (корінь) - 1 шт
- Лист лавровий - 2 шт
- Перець чорний - 4 шт
Зварити овочевий або курячий бульйон, процідити.
Підготувати продукти, щоб все було під рукою. Картоплю, моркву і корінь селери (взяла замість петрушки, якої не було) вимити і очистити. Зверніть увагу на оригінальний спосіб обробки перловки. Вперше зустріла такий і мені дуже сподобалося. Перловку перебрати, промити в декількох водах, викласти в друшляк і помістити на каструлю з киплячою водою. Рівень води повинен бути на 5-6 см нижче дна друшляка. Розпарювати крупу 35 хвилин.
Моркву, корінь петрушки (селери) і цибулю нарізати тонкою соломкою.
Грудинку нарізати невеликими шматочками.
І обсмажити на олії, постійно помішуючи, 5 хвилин в каструлі з товстим дном.
Додати в каструлю з грудинкою зажарку і готувати, продовжуючи помішувати, 4 хвилини.
Влити в каструлю гарячий бульйон, додати перловку, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 20 хвилин.
Картоплю нарізати товстою соломкою.
З огірків зняти шкірку, м'якоть нарізати соломкою. Покласти в сотейник, влити розсіл, довести до кипіння і зняти з вогню.
У киплячий суп всипати картоплю. Варити 5 хвилин.
Додати в розсольник огірки разом з відваром, лавровий лист і 4 горошини перцю. Якщо необхідно посолити за смаком. Варити 10 хвилин.
Зняти з вогню і розлити по тарілках. При подачі за бажанням можна додати в суп сметани, але нам і так було дуже смачно. А ось зелень буде дуже доречна. Смачного!
Коментувати