Хочу вам запропонувати сезонну страву з баклажанів. Запіканка з баклажанів виходить ароматна, соковита і дуже ситна.
Інгредієнти
- Баклажан (якщо баклажани великі то достатньо двох) - 3 шт
- Хліб - 200 г
- Сир твердий (110 гр. додаємо в основу, а 40 гр. в соус) - 150 г
- Яйце куряче - 2 шт
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Соус томатний (або помідори у власному соку.) - 100 г
- Олія - 1 ст. л.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 8
1. Баклажани миємо, не очищаючи, нарізаємо кубиками. І відправляємо в киплячу підсолену воду на 10 хв. Готові баклажани зливаємо в сито і даємо стекти зайвої рідини.
2. У миску наливаємо воду і укладаємо в неї шматочки хліба. Коли хліб стане м'яким, віджимаємо його.
3. Викладаємо в миску хліб, баклажани сир (110 гр) і яйця додаємо сіль, перець за смаком. Все перемішуємо.
4. Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо у форму отриману суміш.
5. У томатний соус додаємо сир (залиште трохи сиру щоб зверху присипати запіканку), нарізаний базилік все добре перемішуємо і розподіляємо рівним шаром по нашій запіканці, а зверху присипаємо сиром. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 - 40 хвилин в залежності від вашої духовці.
2. У миску наливаємо воду і укладаємо в неї шматочки хліба. Коли хліб стане м'яким, віджимаємо його.
3. Викладаємо в миску хліб, баклажани сир (110 гр) і яйця додаємо сіль, перець за смаком. Все перемішуємо.
4. Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо у форму отриману суміш.
5. У томатний соус додаємо сир (залиште трохи сиру щоб зверху присипати запіканку), нарізаний базилік все добре перемішуємо і розподіляємо рівним шаром по нашій запіканці, а зверху присипаємо сиром. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 - 40 хвилин в залежності від вашої духовці.
Коментувати