Сезонна запіканка з баклажанів

Хочу вам запропонувати сезонну страву з баклажанів. Запіканка з баклажанів виходить ароматна, соковита і дуже ситна.

Інгредієнти

  • Баклажан (якщо баклажани великі то достатньо двох) - 3 шт
  • Хліб - 200 г
  • Сир твердий (110 гр. додаємо в основу, а 40 гр. в соус) - 150 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Соус томатний (або помідори у власному соку.) - 100 г
  • Олія - ​​1 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 8

1. Баклажани миємо, не очищаючи, нарізаємо кубиками. І відправляємо в киплячу підсолену воду на 10 хв. Готові баклажани зливаємо в сито і даємо стекти зайвої рідини.
2. У миску наливаємо воду і укладаємо в неї шматочки хліба. Коли хліб стане м'яким, віджимаємо його.
3. Викладаємо в миску хліб, баклажани сир (110 гр) і яйця додаємо сіль, перець за смаком. Все перемішуємо.
4. Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо у форму отриману суміш.
5. У томатний соус додаємо сир (залиште трохи сиру щоб зверху присипати запіканку), нарізаний базилік все добре перемішуємо і розподіляємо рівним шаром по нашій запіканці, а зверху присипаємо сиром. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 - 40 хвилин в залежності від вашої духовці.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі