Шашлик з курячої грудки в теріякі

Ми вирішили зібратися і що-небудь приготувати на вогні. Зрозуміло, перший вибір шашлик. І тут починається розбрід - "мені шашлики можна". Одному не можна шашлик, інакше можна але форму втрачати не хочеться. Тобто теж не можна. Розбрід і страждання припинилися коли згадали, що ми взагалі робимо здорову їжу, а рецепти шашлику з курячої грудки - цей варіант влаштовує всіх. Зрештою жоден самурай не висловив своє заперечення. Кухня: Японська. Страви з курки дуже смачні.

Інгредієнти

  • Соєвий соус (соус теріякі) - 200 г
  • Грудка куряча - 1000 г
  • Кунжут (смажений) - 100 г

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 3

Для цих шашличків нам знадобиться куряче філе, соус теріякі і смажений кунжут, а так само дерев'яні шпажки, мангал і вугілля. Якщо мангал великий - варто взяти один-два шампура, щоб покласти шпажки на них як на опору. Ріжемо куряче філе на невеликі кубики, приблизно 3-4 сантиметри товщиною. Кидаємо нарізану грудку в миску або пакет - наливаємо ще трохи соусу, нарізаємо, підливаємо. Якщо цього не робити, то соусу знадобиться більше часу щоб рівномірно промаринувати курячу грудку. А у нас часу - рівно поки вугілля будуть готові.
Розводимо вогонь, даємо вугіллю прогрітися і чекаємо поки закінчиться відкрите полум'я. Насаджуємо маринований шашлик на шпажки, шпажки відправляємо на мангал. Посипаємо шашлик на шпажках кунжутом. Смажимо до готовності, тобто поки шматочки не будуть виглядати ось так, ну або поки не знімемо і не разрежем шматочок на пробу.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі