Літній сезон шпинату в повному розпалі. Дуже хочеться яскравих, смачних, досить соковитих і легких страв з шпинату. Запіканки з макаронів і шпинату мають багато різновидів і тому вони не приїдаються. У цій запіканці макаронні вироби і ніжний сирний соус чудово гармонують зі шпинатом. Страви з картоплі також смачні, спробуйте.
Інгредієнти
основа
- Шпинат - 250 г
- Цибуля зелена - 100 г
- Макаронні вироби / Макарони - 150 г
соус
- Яйце куряче - 4 шт
- Молоко - 200 мл
- Сметана - 3 ст. л.
- Сирок плавлений (у ванні) - 200 г
- Сіль - 0.2 ч. л.
- Приправа (прованські трави) - 1 ч. л.
- Масло вершкове (розм'якшене) - 100 г
додатково
- Сир твердий - 150 г
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 5
Підготувати листя шпинату, зелену цибулю (промити, просушити). Зелену цибулю і шпинат порізати.
Приготувати соус: яйця, молоко, сметану, сир плавлений, сіль, приправу, вершкове масло з'єднати і збити міксером.
Макаронні вироби відварити протягом 7 хвилин. Розігріти духовку до 200 градусів. З'єднати шпинат, зелену цибулю з макаронами, перекласти у форму для запікання.
Перелити соус в форму для запікання, рівномірно розподіляючи по всій поверхні. Сир нашаткувати і засипати зверху на шпинатну масу. Випікати 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Запіканка готова.
Подавати в гарячому вигляді. Смачного!
Коментувати