Шпинатна запіканка з макаронів

Літній сезон шпинату в повному розпалі. Дуже хочеться яскравих, смачних, досить соковитих і легких страв з шпинату. Запіканки з макаронів і шпинату мають багато різновидів і тому вони не приїдаються. У цій запіканці макаронні вироби і ніжний сирний соус чудово гармонують зі шпинатом. Страви з картоплі також смачні, спробуйте.

Інгредієнти

основа

  • Шпинат - 250 г
  • Цибуля зелена - 100 г
  • Макаронні вироби / Макарони - 150 г

соус

  • Яйце куряче - 4 шт
  • Молоко - 200 мл
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Сирок плавлений (у ванні) - 200 г
  • Сіль - 0.2 ч. л.
  • Приправа (прованські трави) - 1 ч. л.
  • Масло вершкове (розм'якшене) - 100 г

додатково

  • Сир твердий - 150 г

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 5

Підготувати листя шпинату, зелену цибулю (промити, просушити). Зелену цибулю і шпинат порізати.
Приготувати соус: яйця, молоко, сметану, сир плавлений, сіль, приправу, вершкове масло з'єднати і збити міксером.
Макаронні вироби відварити протягом 7 хвилин. Розігріти духовку до 200 градусів. З'єднати шпинат, зелену цибулю з макаронами, перекласти у форму для запікання.
Перелити соус в форму для запікання, рівномірно розподіляючи по всій поверхні. Сир нашаткувати і засипати зверху на шпинатну масу. Випікати 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Запіканка готова.
Подавати в гарячому вигляді. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі