Відмінна альтернатива пельменів. Ці страви в духовці з фаршу готуються швидко і просто!
Інгредієнти
тісто
- Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Олія - 2 ст. л.
- Вода (може піти трохи більше або трохи менше) - 100 мл
- Сіль
начинка
- Фарш м'ясний (у мене яловичий) - 550 г
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Морква - 1 шт
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Вода - 150 мл
додатково
- Олія (для змащування)
- Вода (для запікання)
У миску просіваємо борошно, додаємо яйце, олію, солимо і, поступово додаючи воду, замішуємо тісто. Прибираємо в пакет і залишаємо на 30 хвилин. До фаршу додаємо натерту на крупній тертці моркву і дрібно нарізану цибулю. Солимо, перчимо, вливаємо холодну воду і добре перемішуємо. Стіл присипаємо борошном і розгортаємо тісто в прямокутник товщиною приблизно 2 мм. Викладаємо фарш і розподіляємо по тісту, залишаючи краї вільними від начинки. Загортаємо в рулет і защипуємо краї. Перекладаємо в форму для запікання швом вниз. Змащуємо рулет олією. На дно наливаємо трохи води, накриваємо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 50 хвилин. Страви з фаршу в духовці подаємо зі сметаною. Смачного!
Коментувати