Швидкий рататуй

Рататуй - популярні овочеві пісні страви Прованської кухні. Класичний рататуй готується трохи заморочно і біля плити треба провести півдня. Пропоную спрощений, але не менш смачний варіант цієї яскравої, ароматної, корисної і дієтичної страви з баклажанів. Крім того, блюдо універсально. Його можна подавати, як гарячу закуску або основне блюдо або як холодну закуску. Ось, так я приготувала!

Інгредієнти

  • Баклажан - 1 шт
  • Цукіні - 1 шт
  • Перець солодкий червоний - 1 шт
  • Помідор - 2 шт
  • Часник - 4 зуб.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Чебрець (або базилік)
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Суміш перців (мелена) - за смаком
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Зелень

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Баклажани миємо, ріжемо кубиками 1 на 1 см, засипаємо сіллю і відставляємо на 20 хвилин, щоб вийшла гіркота. Далі баклажани змиваємо, віджимаємо і обсушуємо паперовим рушником.
Часник чистимо, розчавлюємо ножем. Беремо сотейник або каструлю з товстим дном, розігріваємо олію, кладемо часник.
Як тільки з'являється аромат часнику, кладемо в каструлю баклажани і обсмажуємо, постійно помішуючи 5 хвилин. Прибираємо баклажани на тарілку.
Лук і цукіні миємо, чистимо і ріжемо такими ж кубиками, як і баклажани. Додаємо в каструлю масло, обсмажуємо пару хвилин цибулю, далі додаємо цукіні і обсмажуємо все на середньому вогні 5 хвилин.
Додаємо до цукіні обсмажені баклажани, кладемо порізаний кубиками болгарський перець, перемішуємо. Додаємо зелень, за рецептом - листочки чебрецю, я замінила на базилік.
Кладемо порізані кубиками помідори. Додаємо цукор, суміш перців, сік лимона. За необхідності солимо. Перемішуємо, тушкуємо 10 хвилин.
Додаємо зелень, у мене кінза. Все перемішуємо, відключаємо вогонь, даємо нашої дієтичної страві настоятися 10 хвилин.
Подаємо блюдо гарячим або холодним. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі