Скумбрія (макрель) - чи не єдина риба, яка містить максимальну кількість омега 3 жирні кислоти, які наш організм не синтезує, що живе і виловлена в диких водах. А один з найдавніших способів приготування риби - запекти. Страви на трійцю - категорія страви.
Інгредієнти
- Скумбрія (по 450 м) - 2 шт
- Помідор (середній) - 2 шт
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Перець чорний - за смаком
- Сіль за смаком
- Олія - 1 ст. л.
- Майонез - за смаком
- Вершки - 1 ст. л.
- Яйце куряче - 1 шт
- Сік лимонний - 2 ст. л.
Час приготування: 25 хвилин
Кількість порцій: 4
Рибу розморозити, вимити, випатрати, видалити зябра і розрізати черевце. Голову (при бажанні) можна видалити.
Полити соком лимона, посолити, поперчити і розкласти часточки одного помідора. Залишити на 30 хвилин або на ніч в прохолодному місці.
Включити духовку на розігрів. У форму для запікання викласти папір змащений маслом, на неї кільця однієї цибулини, на цибулю рибу. Порізати другий помідор і розкласти по рибі.
Нарізати кільцями другу цибулину, розкласти по рибі, нанести майонезну сіточку. Відправити в духовку. Запікати 20 - 25 хвилин при 180 градусах.
Змішати вершки і яйце, покрити цією сумішшю рибу. Надіслати під гриль на 5 хвилин.
Подати гарячою.
З зеленню і помідорами, і нехай весь світ зачекає...
Коментувати