Не стандартний спосіб приготування страви з риби скумбрії який підійде до будь-якого гарніру.
Інгредієнти
- Скумбрія - 2 шт
- Томати протерті - 400 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Часник - 4 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець Кайєн - за смаком
- Томатна паста - 1 ч. л.
- Апельсин - 1 шт
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 5
Тиснемо сік до цедрі в миску, потім перетертих томатів і чайну ложку томатної пасти і розмішуємо. Потім катаємо наш апельсин по столу придавлюючи рукою, для того щоб з нього потім вичавити сік. Обшпарюємо апельсин окропом і натираємо його на дрібній тертці, нам потрібна цедра приблизно половини апельсина, можна трохи більше. Нарізати скумбрію шматочками по 3 см. Дрібно рубаємо цибулю і часник. Обсмажуємо цибулю з часником до прозорості і перекладаємо в окрему миску. У сковороду переливаємо апельсиново-томатний соус, ставимо вогонь на середній і помішуючи доводимо до кипіння. Солимо і перчимо до смаку. Додаємо обсмажену цибулю з часником і розмішуємо. Занурюємо нашу скумбрію в сковороду і накриваємо кришкою. І залишаємо хвилин на 15-20 на вогні нижче середнього. В середині циклу потрібно рибку перевернути. Всім смачного друзі).
Коментувати