Пропоную вашій увазі рецепт приготування дуже смачної м'ясної страви з печериць і фаршу -"стіжки". Приємного перегляду!
Інгредієнти
- Цибуля ріпчаста (невелика) - 2 шт
- Печериці - 150 г
- Сіль за смаком
- Олія (для обсмажування і змащування форми) - 2 ст. л.
- Яйце куряче (2 відварених круто, 1 в фарш сире) - 3 шт
- Фарш м'ясний (свинячо-яловичий) - 500 г
- Перець чорний - за смаком
- Спеції - за смаком
- Картопля (сира) - 300 г
- Майонез (можна замінити сметаною або несолодким йогуртом) - 2 ст. л.
- Сир твердий - 100 г
Цибулю і шампіньйони нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо на сковороді з 1 ст. л. олії цибулю, приблизно 1 хв, додаємо гриби, солимо за смаком і обсмажуємо до випаровування рідини з грибів. Даємо охолонути. Тим часом натираємо на тертку 2 відварених круто яйця.
У фарш додаємо 1 сире яйце. Додаємо сіль, чорний перець і спеції за смаком. Перемішуємо і відбиваємо фарш. Ділимо фарш на 8 частин. Формуємо з кожної частини коржик і викладаємо в змащену 1 ст. л. олією форму для випікання.
Робимо в коржиках невеликі поглиблення.
Викладаємо в поглиблення обсмажену цибулю з грибами. Зверху викладаємо яйця.
Тепер натираємо на тертку очищену сиру картоплю. Додаємо майонез і перемішуємо. Викладаємо на яйця картоплю. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в розігріту до 200гр духовку на 25-35 хвилин, дивіться по своїй духовці.
Потім натираємо на крупній тертці сир, посипаємо стіжки сиром і відправляємо в духовку ще на 15-20 хвилин вже без фольги.
Стіжки готові! Вони виходять дуже ніжними і смачними! А вам я бажаю смачного, гарного настрою і всього самого найкращого!
Коментувати