Обожнюю цей рецепт вареників з фаршу. Так-так, не пельменів, а вареників. Тісто приготоване на кефірі виходить дуже ніжне, пухнасте і м'яке, а м'ясо дуже соковите. Мої домочадці частенько просять приготувати вареники на обід або вечерю. Готуйте страви з картоплі, ви залишитеся в захваті!
Інгредієнти
для фаршу
- Фарш м'ясний - 500 г
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Сіль - 0.5 ч. л.
- Перець чорний - за смаком
- Вода - 50 мл
для тіста
- Яйце куряче - 1 шт
- Сіль - 1 ч. л.
- Кефір - 1 скл.
- Борошно пшеничне / Борошно - 600 г
За допомогою блендера подрібніть цибулю. Додайте до фаршу.
Додайте, воду, сіль і перець, перемішайте.
Для тіста збийте яйце з сіллю. Перемішайте віночком.
Додайте кефір, перемішайте.
Поступово додавайте борошно, перемішуючи віночком. Вимісити тісто на столі, воно повинно бути не тугим.
Розділіть тісто на 4 частини і з кожного зробіть ковбаску товщиною в діаметрі 2-3 мм. Наріжте ковбаску на шматочки шириною приблизно 1,5-2 мм. З кожної частини розкачати корж за допомогою качалки. У центр кожного коржика викладіть фарш і защепіте краї.
Закип'ятіть в каструлі воду, посоліть за смаком і додайте вареники. Перемішайте. Коли вони спливуть, поваріть їх ще 5-6 хвилин. Вареники з фаршем готові. Викладіть їх в тарілочку, додайте вершкове масло.
Всім смачного!
Коментувати