Соковита куряча грудка

Виходить дуже ніжна, соковита і ароматна курочка. Маю велику надію, що ви її також оціните! Кухня: Грецька.

Інгредієнти

  • Грудка куряча (або 2 напів-філе) - 1 шт
  • Фета - 100 г
  • Цедра лимона - 1 ч. л.
  • Петрушка - 3 гіл.
  • Чебрець - 1 гіл.
  • Томати в'ялені - 70 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний (мелений) - за смаком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Я брала цілу грудку з кісточкою і шкірою. Кісточку вирізала і залишила для бульйону, а ось шкіру залишила. Тільки зрізала зайвий жир. Решти там не багато. Вирішила смажити курочку на власному жиру. Ви робіть, як забажаєте. Хочете, можете видалити шкіру. Ну або взяти не грудку, а два напів-філе вже без шкіри. На кожному напів-філе відсуваємо мале філе, а в великому робимо надріз у вигляді кишеньки.
Приступаємо до приготування начинки. З лимона знімаємо цедру. Подрібнюємо її, при необхідності.
Подрібнюємо в'ялені томати.
З петрушки обриваємо листочки. Дрібно її рубаємо.
З чебрецю обриваємо гілочки.
Фету розминаємо виделкою до однорідності. До Фети додаємо цедру, в'ялені томати, петрушку, роздавлений часник, чебрець, мелений чорний перець. Все добре перемішуємо.
Відсуваємо шкіру на кожному напів-філе. Під шкурою солимо її і перчимо. Перевертаємо і перчимо, солимо зверху мале філе. Тільки зверху. Кишеньку зсередини солити і перчити не потрібно, оскільки Фета солона. Але якщо замість фети візьмете, наприклад, адигейський сир, який прісний, ну або маскарпоне, тоді начинку варто підсолити. Відкидаємо мале філе і заповнюємо кишеньки начинкою.
Накриваємо начинку малим філе і сколюємо краї зубочистками.
На дно сковороди кладемо пергаментний папір.
Зверху викладаємо грудки шкірою вниз. Якщо використовуємо філе без шкури, то пергамент злегка змащуємо олією.
Накриваємо грудки пергаментом. Зверху ставимо прес. Я поклала тарілку, а на неї поставила трилітрову банку з водою. Смажимо на середньому вогні спочатку 4 хвилини. Потім перевертаємо і сова смажимо 4 хвилини під гнітом. Знову перевертаємо і 4 хвилини під гнітом на шкурі, а потім останні 4 хвилини на іншій стороні. І так, все по 8 хвилин з кожного боку, перевертаючи через кожні 4 хвилини. Сподіваюся зрозуміло все описала.
Може тут на фото він і виглядає не зовсім апетитно, але вимокати його хлібом буде дуже смачно.
Грудки готові, можна подавати!
Тільки подивіться на цю корочку!
А це курочка в розрізі! Насолоджуємося! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі