Солянка по-селянськи з сосисками

Пропоную дуже просту в приготуванні страву з капусти, смачна, відносно швидка і, як не дивно, досить ситна. Готувати солянку можна в різних інтерпретаціях - її тушкують на сковороді, в каструлі, в утятніці, додають курку, яловичину, свинину або, як я, сосиски! За даним рецептом соляночка виходить з найніжнішим оксамитовим соусом, буду рада, якщо цей рецепт сподобається і вам! Страви на Трійцю - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Сосиска - 400 г
  • Капуста білокачанна / Капустa - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Часник - 3 зуб.
  • Сметана (20%) - 5 ст. л.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Оцет (9%) - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Паприка солодка - 0.5 ч. л.
  • Лист лавровий - 2 шт
  • Перець запашний - 6 шт
  • Перець чорний (мелений) - за смаком
  • Вода - 300 мл
  • Зелень (яку більше любите) - за смаком

Час приготування: 70 хвилин

Кількість порцій: 5

Сирі сосиски очистити від оболонки, нарізати кружальцями.
Обсмажити до рум'яного кольору.
Для того, щоб зменшити в приготованому блюді кількість масла, я з допомогою шумівки виймаю обсмажені сосиски, перекидаю їх на друшляк і даю маслу стекти.
Морквину нарізати соломкою або натерти на крупній тертці, цибулю нарізати півкільцями...
... і обсмажити до золотистого кольору в сковороді, в якій смажилися сосиски, на залишках олії. Додати рубаний часник. За допомогою шумівки перекинути на друшляк, дати маслу стекти.
Капусту нашаткувати ...
... і трохи обсмажити. Якщо в сковороді залишилася недостатня кількість масла, я додаю його з мисочки, в яку воно скло після обсмажування сосисок і овочів. До капусти додати воду, лаврові листочки, запашний і чорний мелений перець. Зменшити вогонь і тушкувати під кришкою 30 хвилин, періодично помішуючи.
Далі кладемо обсмажені овочі, томатну пасту, оцет, цукор, сіль і паприку. Даємо ще хвилини 3-5 тушкуватися.
В самому кінці кладемо сосиски і сметану. Пробуємо, при необхідності ще солимо або перчимо. Збільшуємо вогонь і даємо зовсім небагато прокипіти. Готову страву посипаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі