Стіжки з фаршу - дуже смачні і ситні гарячі страви з курячого філе в духовці. Вони чудово підійдуть як для сімейної вечері, так і для святкового столу. В основному стіжки готують з м'ясного фаршу, який отримують з м'ясорубки, але мені більше подобається варіант з фаршем з рубленого м'яса, так виходить набагато соковитіше. Страви на день народження - категорія рецепту.
Інгредієнти
курячий фарш
- Філе куряче - 650 г
- Яйце куряче - 2 шт
- Борошно пшеничне / Борошно - 2 ст. л.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
овочева начинка
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Гриби (я використовувала гливи, можна шампіньйони) - 180 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Помідор - 4 шт
Сирний соус для "шапочки"
- Сметана - 150 г
- Сир твердий - 80 г
- Сирок плавлений - 80 г
- Зелень (кріп, петрушка)
- Сіль (якщо сир не досить солоний, можна додати сіль) - по смаку
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 11
1. Нарізаємо куряче філе на кубики (простіше працювати з трохи підмороженим м'ясом). Додаємо яйця, борошно, соєвий соус, сіль і перець, все ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 40 хвилин.
2. Бланшуємо помідори. Для цього на помідорах робимо надріз у вигляді хрестика і заливаємо їх окропом. Залишаємо на 5 хвилин. Далі зливаємо воду і знімаємо шкірку.
3. Овочі (цибуля та гриби) для начинки обсмажуємо, додаємо сіль і перець за смаком.
4. З м'ясного фаршу формуємо оладки і обсмажуємо на розпеченій сковороді з одного боку. Викладаємо оладки на деко, зверху кладемо помідори і овочеву начинку. Прибираємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
5. У цей час робимо сирний соус для "шапочки". Для цього змішуємо сметану, зелень, сир твердий, сир плавлений, якщо сир не дуже солоний, можна підсолити соус.
6. Дістаємо стіжки з духовки, зверху кладемо сирний соус і знову прибираємо в духовку на 10 хвилин при температурі 150 градусів. Страва з курячого філе в духовці готова. Смачного.
2. Бланшуємо помідори. Для цього на помідорах робимо надріз у вигляді хрестика і заливаємо їх окропом. Залишаємо на 5 хвилин. Далі зливаємо воду і знімаємо шкірку.
3. Овочі (цибуля та гриби) для начинки обсмажуємо, додаємо сіль і перець за смаком.
4. З м'ясного фаршу формуємо оладки і обсмажуємо на розпеченій сковороді з одного боку. Викладаємо оладки на деко, зверху кладемо помідори і овочеву начинку. Прибираємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
5. У цей час робимо сирний соус для "шапочки". Для цього змішуємо сметану, зелень, сир твердий, сир плавлений, якщо сир не дуже солоний, можна підсолити соус.
6. Дістаємо стіжки з духовки, зверху кладемо сирний соус і знову прибираємо в духовку на 10 хвилин при температурі 150 градусів. Страва з курячого філе в духовці готова. Смачного.
Коментувати