Суп густий і гострий, категорія - перші страви. На стадії варіння бульйону я додав пару сушених стручків гострого перцю чилі, щось з дрібноплідних сортів. Що стосується сочевиці, про її користь написано томи літератури. Вона і гемоглобін підвищує, і чистить судини від «поганого» холестерину, і цукор нормалізує, і багато ще чого корисного робить, навіть нерви заспокоює. Але головне - вона просто смачна. Майже в будь-якому вигляді. Страви на кожен день - категорія рецепту.
Інгредієнти
- Індичка (гомілки) - 2 шт
- Сочевиця - 300 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква (невелика) - 1 шт
- Перець чилі - 2 шт
- Перець солодкий (насправді я використовував угорський слабожгучій) - 1/2 шт
- Селера черешкова - 1 шт
- Коріння (набір сушених коренів: петрушка, селера, пастернак; можна додати також букет гарні мелений - 1 чайну ложку) - 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Олія - 1 ст. л.
Час приготування: 180 хвилин
Кількість порцій: 10
Гомілки залити водою, довести до кипіння, зняти піну, додати стебло селери, сухі коріння, гострі перчики, букет Гарні, варити на середньому вогні 2 години. Приблизно через годину посолити.
Цибулю порізати кубиком.
Так само порізати моркву.
Перець звільнити від насіння і перегородок, теж порізати кубиком.
Поки вариться бульйон, приготувати засмажку. У сковороді розігріти олію, пасерувати цибулю до зміни кольору.
Додати моркву, перемішати, смажити 3 хвилини.
Додати перець, перемішати, смажити пару хвилин.
Потім додати ополоник бульйону, пару пучків солі, перемішати, зменшити жар під сковородою до мінімуму, накрити кришкою і томити хвилин 15.
Через дві години вийняти з бульйону індичку.
Бульйон процідити в іншу каструлю, знову поставити на плиту, дати закипіти.
Надіслати в бульйон сочевицю, зменшити вогонь до середнього і варити 40 хвилин.
Тим часом зняти м'ясо з кісток.
За п'ять хвилин до закінчення варіння відправити в суп засмажку, повернути м'ясо.
Дати закипіти, вимкнути плиту, дати супу трохи настоятися.
При подачі можна прикрасити листочками кінзи - до речі, її смак дуже вдало впишеться в загальний смак цієї страви. Смачного!
Коментувати