Суп-локшина з кнелями з горбуші

Цей суп, перш за все, зацікавить батьків тих дітей, яких складно нагодувати рибою. Перетворимо рибу в ніжні кнелькі-фрикадельки, додамо в суп домашню локшину і сонячну кукурудзу. Багато мам знають, що дітки із задоволенням їдять перші страви з риби, в яких є кукурудза.

Інгредієнти

Для домашньої локшини

  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сіль - 1 пуч.
  • Вода - 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно (приблизно) - 1 скл.
  • Зелень (сушена) - 2 ч. л.

для супу

  • Горбуша - 200 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Семоліна (або манна крупа) - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 80 г
  • Морква - 80 г
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Локшина (готова домашня) - 80 г
  • Кукурудза - 1 бан.
  • Вода (або рибний бульйон) - 2 л
Яйце збийте злегка виделкою з водою і дрібкою солі. У борошно додайте сушену зелень (кріп, петрушку, зелену цибулю), влийте сюди збите яйце. Замісити тісто. Муки може піти більше / менше зазначеної кількості. Тісто має бути дуже крутим і тугим.
Тісто оберніть плівкою і залиште в холодильнику на 2-3 години. Тісто можна заморозити про запас, після розморожування тісто стане дуже еластичним. Після холодильника (або розморожування) добре вимісити тісто. Відщипувати від тіста шматочки завбільшки з волоський горіх, розгортайте на посипаній борошном поверхні дуже тонко. Потім наріжте локшину бажаної ширини. З цієї кількості виходить досить багато локшини. Її потрібно розкласти на рушник, щоб вона не злиплися. На суп буде потрібно близько 80 г локшини, решту локшини ви можете висушити, перекласти в банку і зберігати в шафі.
Для рибних кнелей, в чашу блендера покладіть філе горбуші, додайте сире яйце і подрібніть. Для приготування кнелей можна використовувати не самі презентабельні частини риби, які часом не знаєш куди подіти після оброблення (хвостову частину, черевця, якісь обрізки).
Маса виходить досить рідкої, тому додайте семоліна (або манну крупу), трохи солі і перцю, розмішайте і приберіть в холодильник на 1 годину. За цей час семоліна набрякне і маса стане густішою.
Суп можна готувати на рибному бульйоні (звареному попередньо з кісток і голів риби). Або просто на воді. На бульйоні суп виходить дуже наваристим. На воді - більш легким. Вирішуйте самі. Закип'ятіть бульйон (воду), чайною ложкою опускайте в каструлю невеликі кнелі.
Як тільки кнели спливуть, додайте локшину і доведіть до кипіння, варіть близько 5 хвилин
Додайте пасеровані на олії цибулю і моркву
Додайте в суп кукурудзу разом з рідиною, сіль за смаком, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Маса нетто банки кукурудзи - 310 грам.
Можна додати в тарілку зелень, сметану або половинку яйця. Але це за бажанням.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі