Суп на основі квашеної капусти

Квасниця, або квашница, - популярна страва польської кухні. В оригінальному рецепті вона робиться на основі квашеної капусти або її розсолу. Мій же варіант робиться теж на основі квашеної капусти, але в тушкованому вигляді. Такий суп мені подобається набагато більше, оскільки виходить більш м'яким і дуже нагадує за смаком солянку, яку в моїй родині дуже люблять. Але з нею потрібно досить довго возитися, а тут натушкувала капусточки, в цей раз у мене з сушеними грибами, відклала в холодильник. Першу порцію з'їдаємо як гарнір, а на наступний день варимо смачний суп. Спробуйте, я думаю, багатьом він припаде до смаку. Перші страви з капусти - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Капуста квашена (тушкована з грибами) - 350 г
  • Квасоля консервована (біла) - 1 бан.
  • Сіль за смаком
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Цукор - за смаком
  • Вода - 1.5 л
  • Олія - ​​1 ст. л.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 5

Підготуємо всі необхідні інгредієнти для приготування нашого супу. У мене капуста тушкована з грибами, але можна взяти будь-яку без винятку. Дивлячись на те який суп ви плануєте, пісний або м'ясний. Сьогодні я буду робити з білою квасолею, але для тих, хто її не любить, можна замінити на картоплю, тоді спочатку вариться картопля до готовності, а потім вже все по кроках. Але з квасолею він виходить більш м'яким і прозорим.
У каструлю кладемо тушковану капусту. Відкриваємо банку з білою квасолею, зливаємо рідину і висипаємо її до капусти.
Очищаємо моркву і цибулю, споліскуємо. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю дрібно ріжемо. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до готовності, приблизно 7 хвилин, і додаємо в каструлю з овочами і квасолею.
Наливаємо воду і ставимо на середній вогонь. Я не додаю спеції, їх цілком вистачає в моїй тушкованої капусті. Але ви можете додати перець, лавровий лист на свій розсуд.
Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо протягом 10 хвилин. Вимикаємо вогонь і накриваємо кришкою. Пробуємо на смак і додаємо цукор і сіль, якщо необхідно. Даємо постояти 15 хвилин, але краще кілька годин, щоб він настоявся.
Наш суп готовий, розливаємо і подаємо.
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі