Насичений, ніжний суп-пюре зі шпинатом, кабачком і зеленим горошком! Перші страви - категорія рецепту.
Інгредієнти
- Картопля (350 г) - 2 шт
- Цибуля ріпчаста (200 г) - 2 шт
- Часник - 3 зуб.
- Горошок зелений (заморожений) - 150 г
- Кабачок (250 г) - 1 шт
- Шпинат (заморожений) - 150 г
- Цибуля зелена (сушений) - 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Вершки - 40 г
- Бульйон (або вода) - 1300 мл
- Олія
Картоплю очистити, нарізати невеликими шматочками і відправити варитися в бульйон / воду.
Цибулю нарізати невеликими кубиками. Часник - пластинами. Розігріти на сковороді трохи олії і на середньому вогні обсмажити цибулю з часником до золотистого кольору, не забуваючи помішувати.
Нарізати невеликими шматочками кабачок.
Додати в сковороду до цибулі і часнику. Продовжувати обсмажувати все разом.
Як тільки кабачок стане м'яким - додати зелений горошок і шпинат (попередньо не розморожувати).
Додати в сковороду трохи бульйону (з каструлі з картоплею). Протушкувати 3-4 хвилини.
Як тільки картопля буде готова - додаємо в каструлю шпинатно-кабачкову частину з сковороди. Приправляємо сіллю і чорним перцем за смаком, додаємо сушену зелену цибулю, даємо закипіти і знімаємо з вогню.
Пюріруємо блендером (густоту супу регулюємо під свій смак, додаючи бульйон / воду).
Додаємо вершки, повертаємо на вогонь і прогріваємо, не доводячи до кипіння. Знімаємо каструлю з супом з вогню. Подаємо суп-пюре з сухариками.
Всім смачного!
Коментувати