Запечена свинина в духовці з грибами, цибулею і помідорами з соусом бешамель під сирною шубкою виходить дуже ніжною, м'якою, соковитою, ароматною і апетитною. Соус Бешамель надає цієй страві з грибів прекрасний вершковий смак. Таке м'ясо з овочами обов'язково потрібно спробувати. Святкові страви зі свинини дуже смачні. Рекомендую.
Інгредієнти
- Свинина - 500 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Помідор - 2 шт
- Печериці - 200 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Молоко - 1 скл.
- Масло вершкове - 70 г
- Борошно пшеничне / Борошно - 2 ст. л.
- паприка солодка
- Сметана - 3 ст. л.
- Сир твердий - 100 г
Свинину нарізати невеликими шматочками, посолити (0,5 ч. л. солі), поперчити і додати паприку. Все ретельно перемішати. Залишити маринуватися на 20 хвилин.
Масло і борошно викласти на холодну сковороду.
Підсмажити борошно з маслом, коли суміш закипить додати молоко, посолити і поперчити. Довести до кипіння і варити 1-2 хвилини. Постійно помішуючи.
Цибулю нарізати пір'ями.
Гриби нарізати кубиками.
Помідори нарізати часточками.
У форму для випікання викладаємо свинину, потім цибулю. Змащуємо соусом бешамель, приблизно 2-3 ст. л.
Далі викладаємо гриби, солимо і перчимо їх і змащуємо соусом.
Зверху викладаємо помідори.
Змащуємо соусом і посипаємо натертим на дрібній тертці сиром. Сир змажемо сметаною. Відправимо в духовку при температурі 180 градусів на 60 хвилин або до золотистого кольору.
Запечена свинина з овочами готова! Всім смачного!
Коментувати