Свинина "Знатна"

Насичений, багатий, пікантний смак свинини з додаванням чорносливу, родзинок, моркви і волоського горіха! Таке частування дійсно буде знатним і вразить своїм достатком смакових відтінків! Готуйте страви з м'яса на сковороді. Смачного!

Інгредієнти

  • Свинина (м'якоть або реберця) - 1 кг
  • Чорнослив (сушений або в'ялений) - 130 г
  • Ізюм - 20 г
  • Горіхи волоські - 25 г
  • Морква (невеликого розміру) - 30 г
  • Вода - 200 мл
  • Кмин (або за смаком) - 0,5 ч. л.
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Масло вершкове - 1 ч. л.
  • Перець чорний - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Сік лимонний - за смаком
130 г чорносливу промити, залити гарячою водою і залишити хвилин на 15-20. Також вчинити і з 20 г родзинок.
М'ясо вимити і розділити на зручні порції.
Шматочки свинини обсмажити, додавши 1 ст. л. рослинного масла, до рум'яності.
Обсмажене м'ясо скласти в сотейник з товстим дном і влити 200 мл кип'яченої води (кімнатної температури), посипавши за смаком чорним перцем, сіллю, кмином (0,5 ч. л.) і ретельно перемішавши тушкувати на маленькому вогні, накривши кришкою, періодично помішувати.
Розпарений чорнослив і родзинки дістати з води і обсушити. Чорнослив розрізати на 2 половинки. Моркву очистити, промити і нарізати соломкою, обсмажити в 1 ч. л. вершкового масла близько 3 хвилин.
До моркви додати злегка подрібнені шматочки волоського горіха (25 г)., Нарізаний чорнослив і родзинки. Додати трохи води і лимонного соку за смаком, все ретельно перемішати і тушкувати кілька хвилин. Зняти з вогню.
Коли м'ясо буде майже готове (у мене приблизно хвилин через 35-40, в залежності від розміру нарізаних шматочків), додати в сотейник тушковану моркву, волоський горіх, родзинки і чорнослив. Все ретельно перемішати і тушкувати до готовності м'яса (ще близько 5-7 хвилин).
Подавати на стіл гарячим з улюбленим гарніром. У мене сьогодні на гарнір - відварений рис. Поки все прямо з печі швидше всіх кличемо до столу! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі