Телятина "Керусус"

Дуже смачний варіант смаженого м'яса з шматочками солодкого перцю, маринованими огірками та смаженою картоплею. Вдихнувши аромат цієй страви з телятини і побачивши апетитну тарілочку, будь-яка людина зрозуміє сенс назви. Готую не перший раз і суттєво переробила під себе. Кухня: Вірменська. Страви з картоплі - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Телятина (вирізка) - 1000 г
  • Картопля - 1000 г
  • Перець болгарський (великих) - 3 шт
  • Огірок маринований (в оригінальному рецепті в 2 рази більше) - 300 г
  • Масло топлене - 1 ст. л.
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Сіль (за смаком (не забуваємо про мариновані огірочки)) - 1,5 ч. л.
  • Перець чорний - 1 ч. л.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Сумах - 0,5 ч. л.
  • Порошок часниковий (у мене вірменська часникова приправа) - 1 ч. л.
  • Зелень (кріп, петрушка, чебрець (що є)) - 1 пуч.
  • Аджика - за смаком

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 10

Нарізати м'ясо соломкою. Солодкий перець нарізати тоненькою соломкою. Огірочки нарізати невеликими шматочками.
Картоплю помити, очистити, нарізати соломкою і підсмажити на олії до готовності. Коли картопля готова наполовину, додати дрібно нарізану цибулину і топлене вершкове масло. Посолити. Картоплю смажити до готовності.
М'ясо обсмажити на сильному вогні на розпеченій сковороді, змащеній олією, в один шар до рум'яних поджарок. Повторювати крок, поки не скінчиться м'ясо.
Повернути в сковорідку все м'ясо, додати солодкий перець, огірочки і зелений горошок (якщо готуєте з ним), сіль і смажити все разом 30 хвилин на вогні трохи більше мінімального, зрідка помішуючи, до готовності м'яса і овочів. Коли м'ясо і овочі готові, додати всі спеції, все перемішати, потомити ще 5 хвилин. Виправити на сіль, перець, готово.
Подавати зі смаженою картоплею і посипати дрібно нарізаною зеленню.
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі