Томлена яловичина з овочами

Ніжна яловичина, томлена в духовці з овочами. Дуже смачні страви на кожен день на всю сім'ю. Це м'ясо можна їсти губами! Страви в духовці - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Яловичина - 1 кг
  • Картопля - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Морква - 1 шт
  • Лист лавровий - 2 шт
  • Перець духмяний - 3 шт
  • Перець чорний - 15 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Петрушка - 1 пуч.
  • Сіль за смаком

Кількість порцій: 8

1. Яловичий антрекот, вагою 1 кг, промию і покладу в качатницю, додам 1 літр води, лавровий лист, запашний і чорний перець, посолю.
2. Накрию кришкою і буду запікати в духовці 2 години, при температурі 140 градусів. Якщо у вас качатниці немає, її можна замінити глибоким деко, а замість кришки використовувати фольгу.
3. Крупно нарізати картоплю, цибулю і моркву. Покласти овочі в глибоку миску, подрібнити на них чорний перець, додати 2 ложки оливкової олії і добре перемішати руками.
4. Дістану м'ясо з духовки, додам овочі і поставлю запікатися ще на 1 годину при тій же температурі.
5. Наріжу часник соломкою, додам до м'яса, перемішаю і через 10 хвилин вимкну духовку, м'ясо залишу в ній ще на 2 години, дверцята в духовку не відкриваю,.
6. Наріжу маленький пучок петрушки, дістану м'ясо з духовки, додам до нього і перемішаю.

Подавати можна порційно в глибоких тарілках з бульйоном або на великому блюді. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі