Товсті вівсяні млинці з брокколі

Товсті млинці на кефірі, тісто яких зроблено з геркулесу, цільнозернового борошна і брокколі. Корисна їжа на сніданок. Мучні страви - категорія рецепту.

Інгредієнти

Для тіста

  • Кефір - 200 мл
  • Сода - 05 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - 025 ч. л.
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Пластівці вівсяні (геркулес, вівсянка в ложці з гіркою) - 4 ст. л.
  • Борошно цільнозернове (мука в ложці з гіркою) - 4 ст. л.
  • Соняшникова олія (нерафінована) - 1 ст. л.
  • Брокколі (суцвіття, відварені в підсоленій воді) - 6 шт

для подачі

  • Зелень
  • Куряче яйце
  • Йогурт

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 3

В кефірі гасимо соду. Чекаємо реакцію і кладемо цукор. Віночком з'єднуємо.
Розбиваємо в суміш яйця. З'єднуємо і викладаємо Геркулес. Я використовую завжди грубі вівсяні пластівці. Ви можете взяти будь-які, якими ви користуєтеся. Даємо пластівцям набрякнути хвилин 10. Займемося брокколі.
Брокколі потрібно відварити в підсоленій воді 3 хвилини цілими суцвіттями.
У вівсяну суміш додаємо цельнозернове борошно. Через брак цільнозернового можна використовувати пшеничне борошно.
Ретельно з'єднуємо все і додаємо трохи солі. Тісто виходить густим, але по консистенції не таке, як на оладки-пожиже.
У тісто додаємо дрібно порізану брокколі.
Ретельно і рівномірно вмішуємо брокколі в тісто ложкою. Додаємо олію 1 ст. л. Я використовую нерафіновану. Це для того, щоб при випічці не підмазувати сковороду для кожного млинця.
Тісто до випічки готове. Ставимо на плиту сковороду і добре її нагріваємо.
Використовуючи ополоник, я буду розливати тісто на сковороду. На один млинець-2/3 ополоника. Блін виходить ~ 15 см в діаметрі. Обсмажуємо з одного боку млинець на середньому вогні, оскільки млинці товсті їм потрібно ще добре пропектися і не підгоріти.
Перевертаємо і досмажуємо млинець так само на середньому вогні. Це звичайно залежить і від сковороди. Я використовую млинцеву сковороду. З цієї кількості тіста вийшло 6 шт товстих млинців D ~ 15 см.
Млинці готові, укладаємо в стопочку "обличчям" вгору.
Подаємо гарячими. Я робила млинці на сніданок і обов'язково зроблю до них яєчню. У мене такі порційні сковорідки дві, які не вимагають підмазки і яйце я обсмажую абсолютно без масла, залишаючи жовток в'язким. Доповнюємо млинці йогуртом і дрібно рубаною зеленню.
Ранок буде добрим! Для найдорожчих!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі