Тріска з медом і цибулею

Господа і дами, пропоную на ваш розгляд страву з риби - рецепт тріски з медом і цибулею. Натрапив в якомусь журналі. Кількість меду спочатку здивувало. Вирішив спробувати приготувати. Дуже цікавий смак виходить. Майже риба під маринадом, але скажімо так - в іншому стилі. Прекрасна як в гарячому (друга страва з відвареною картоплею наприклад) так і в холодному вигляді як закуска. Думаю тріску може прекрасно замінити будь-яка біла, не кістлява риба.

Інгредієнти

  • Тріска (у мене було філе) - 600 г
  • Цибуля-порей (біла частина) - 200 г
  • Вино біле сухе (60-80 мл) - 70 мл
  • Мед (ось тут я трохи здивувався. (Зважив на терезах 125 гр. мед рідкий)) - 0.5 скл.
  • Сметана (була 15%) - 200 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Часник - 3 зуб.
  • Олія - ​​6 ст. л.
  • Масло вершкове - 2 ч. л.
  • Соєвий соус (за смаком) - 5 ст. л.
  • Кріп - 1 пуч.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 2

Підготуємося. Філе і цибулю миємо. Промокаємо серветками від зайвої вологи. (У мене було філе тріски).
Цибулю нарізаємо кільцями. Рибу - великим кубиком або шматками в залежності від "тушки". Перевіряємо всі шматки на кістки. (Краще їх видалити відразу, ніж потім давитися під час їжі.) Кріп і часник дрібно нарізаємо.
Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо трохи соняшникової олії. Додаємо ложку вершкового (просто від брикету відламуємо), мед, соєвий соус. Все добре розігріваємо. Кладемо цибулю порей. Даємо закипіти. Трохи тушкуємо цибулю в отриманому соусі, періодично помішуючи.
У киплячий соус кладемо рибу, солимо, перчимо. Додаємо часник і вино. Даємо закипіти і тушкуємо хвилин 10-15, помішувати. Пробуємо на сіль, перець. Тріска готується досить швидко. Не пересушити.
Рибу з цибулею перекладаємо в миску, соус, що утворився, залишаємо в сковороді і уварюємо його до невеликого загустіння.
Додаємо сметану і дрібно нарізаний кріп. Все добре перемішуємо.
Додаємо шматочок вершкового масла. Масло зробить соус більш густим. Якщо любите дуже густий соус - змішайте вершкове масло з невеликою кількістю борошна, просто виделкою. Вийде олійно-борошняна кулька. Якщо не помиляюся, називається ру. Додайте в соус. Все перемішуємо, даємо закипіти, зменшуємо вогонь і варимо хвилин 5, постійно помішувати, щоб не пригоріла.
Все готово. Пробуйте. Смачного.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі