Можливо ви подумаєте, що це "штрулі" або "штрудлі"? І я з вами погоджуся. Я чула кілька варіантів цього і блюда і назви, але я назву їх "трояндочки" на честь нашої бабусі Рози, яка мені вперше їх і приготувала. Прості, бюджетні, домашні і сімейні мучні страви з фаршу. Ви можете додати будь-які овочі на свій смак.
Інгредієнти
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Морква - 1 шт
- Часник - за смаком
- Селера черешкова - 1 шт
- Картопля - 600 г
- Тісто для пельменів - 400 г
- Фарш м'ясний - 300 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Олія - за смаком
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 6
Цибулю, моркву і часник очистити. Цибулю, селеру нарізати кубиками, моркву натерти на тертці, часник пропустити через чеснокодавку. Трохи цибулі та часнику відкладіть. Вони вам знадобляться для фаршу.
Картоплю очистити, нарізати кубиками.
Обсмажити в казані, помішуючи, частину цибулі і часнику, моркву і селеру на рослинній олії 8-10 хв. Додати картоплю.
Обсмажити ще 5 хв. Які спеції вам подобаються? Я для аромату додала кріп.
У м'ясний фарш додати частину цибулі, що залишилася, та часнику, сіль і чорний перець за смаком. Перемішати. Розкачати тісто на смуги шириною в 5 см. На середину укласти фарш, скріпити краї.
І згорнути трояндочками.
Укласти наші трояндочки зверху на картоплю.
Не забудьте залишити між ними простір, в процесі приготування вони збільшаться в розмірі. Додайте окріп так, щоб він майже закривав картоплю. Сіль не забудьте. Закриваємо кришку, ставимо на середній вогонь і забуваємо на 30 хвилин.
Смачного!
Коментувати