Тушковане серце з підливою в мультиварці

Багато людей нечасто готують серце, бо воно жорстке і вимагає багато зусиль. Я хочу запропонувати вам рецепт для дуже ледачих або зайнятих господинь. Серце за цим рецептом готується в три етапи: нарізав, склав в мультиварку, натиснув на кнопку. Усе! Ваші зусилля потрібно витратити тільки на те, щоб нарізати серце, почистити і нарізати цибулю. А ще, це блюдо цілком дієтичне, але про це докладніше в рецепті. Дієтичні страви - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Серце (свиняче) - 600 г
  • Цибуля ріпчаста - 150 г
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Лист лавровий - 2 шт
  • Сіль (за смаком) - 1 ч. л.
  • Цукор (необов'язковий компонент) - 2 ч. л.
  • Сочевиця (1-2 ст.л.) - за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Вода (приблизно) - 250 мл

Параметри приготування в мультиварці:

Програма: гасіння (180 хвилин)

Свиняче серце промийте від можливих залишків крові, обсушити. Як видно, жиру на ньому майже немає, але якщо вас бентежить щось, то обріжте цей мінімальний жирок.
Наріжте серце довільно, я люблю нарізати його соломкою
Складіть в чашу мультиварки нарізане серце і нарізану довільно цибулю. Додайте томатну пасту, нарізаний часник, пару лаврових листочків, сіль, перець і цукор. Цибулю необов'язково різати дрібно, при гасінні вона розвариться і стане непомітною.
Невеликий секрет. Щоб підлива була густою, часто використовують борошно або крохмаль. Але я пропоную більш корисне рішення. Додайте в чашу мультиварки 1-2 столових ложки червоної сочевиці. При гасінні вона розвариться і, змішавшись з розвареною цибулею, томатом і м'ясним соком, перетвориться в густу підливу.
Влийте близько 250 мл води, розмішайте вміст чаші. Вода повинна бути врівень з рівнем всіх продуктів.
Кількість води і сочевиці приблизне. Чим більше сочевиці, тим густіше соус. Виберіть на мультиварці програму "Гасіння", час приготування - від 2 до 3 годин. Я люблю дуже м'яке серце, тому тушу 3 години. Через 3 години ви отримаєте м'які шматочки тушкованого серця в ароматній, густій і насиченой підливі. Я не використовую додатково ніяких спецій, крім перцю і лавра, оскільки ціную в даному блюді саме насичений м'ясний аромат. Але якщо хочеться, то в процесі закладки продуктів можете додати будь-які спеції. Що стосується цукру - то я його додаю для балансу смаку, щоб томат не дав зайву кислоту. Ну а сіль - за смаком. За цим рецептом ви можете готувати також яловиче серце, курячі шлунки і сердечка, а також будь-яке жорстке м'ясо.
Гарнір до цієї страви - будь-який на свій смак. У мене мікс рису басматі і дикого рису. Але до такої страви підійде що завгодно: картопля відварна, картопляне пюре, макарони, гречка, рис. Смачного!
Хочу трохи зупинитися на такому продукті, як свиняче серце. Це цілком дієтичний продукт. На відміну, наприклад, від яловичого серця, на свинячому практично немає жиру. Його калорійність в сирому вигляді становить 118 ккал / 100 г. Для порівняння: калорійнсть курячої грудки 113 ккал / 100 г. Тобто різниця невелика. У такому варіанті приготування як гасіння в соусі без масла і муки, блюдо цілком прийнятно для тих, хто стежить за вагою. Сподіваюся, цей рецепт буде комусь корисний.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі