Вафлі зі шпинатом

Дуже цікаво випікати вафлі. Спекла закусочні вафлі. Весна, початок літа, зелені багато, шпинат купую досить часто. Вафлі добре поєднуються і зі шпинатом, і з сиром. Вийшло дуже гармонійно.

Інгредієнти

  • Борошно цільнозернове - 110 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Кефір - 150 мл
  • Масло вершкове - 60 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Шпинат - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сир - 250 г
  • Сметана - 1 ч. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Зелень (кінзи або кропу) - 50 г
  • Паприка солодка - 0,3 ч. л.
  • Горіх мускатний - 0,3 ч. л.
  • Сіль за смаком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 3

У сир додати дрібно нарізану зелень кінзи або кропу.
Посолити, всипати мелену паприку. Часник пропустити через прес, додати в сир. Додати сметану і ретельно перемішати.
Скачати в кульки, поставити в холодильник.
Цибулю дрібно нарізати, спасерувати в 30 грам вершкового масла до м'якості.
Шпинат вимити, обсушити.
Нарізати.
Додати до цибулі на сковороду.
Дати осісти шпинату. Посолити, поперчити, додати тертий мускатний горіх.
У кефір вбити яйце, додати решту (30 грам) вершкового масла.
Збити.
Всипати просіяне борошно, розпушувач. Акуратно перемішати.
Додати обсмажену цибулю зі шпинатом.
Викласти в електровафельніцу.
Випікати 5 хвилин. Готові вафлі подавати з кульками пряної сирної маси.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі