Дуже цікаво випікати вафлі. Спекла закусочні вафлі. Весна, початок літа, зелені багато, шпинат купую досить часто. Вафлі добре поєднуються і зі шпинатом, і з сиром. Вийшло дуже гармонійно.
Інгредієнти
- Борошно цільнозернове - 110 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Кефір - 150 мл
- Масло вершкове - 60 г
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
- Шпинат - 200 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Сир - 250 г
- Сметана - 1 ч. л.
- Часник - 1 зуб.
- Зелень (кінзи або кропу) - 50 г
- Паприка солодка - 0,3 ч. л.
- Горіх мускатний - 0,3 ч. л.
- Сіль за смаком
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 3
У сир додати дрібно нарізану зелень кінзи або кропу.
Посолити, всипати мелену паприку. Часник пропустити через прес, додати в сир. Додати сметану і ретельно перемішати.
Скачати в кульки, поставити в холодильник.
Цибулю дрібно нарізати, спасерувати в 30 грам вершкового масла до м'якості.
Шпинат вимити, обсушити.
Нарізати.
Додати до цибулі на сковороду.
Дати осісти шпинату. Посолити, поперчити, додати тертий мускатний горіх.
У кефір вбити яйце, додати решту (30 грам) вершкового масла.
Збити.
Всипати просіяне борошно, розпушувач. Акуратно перемішати.
Додати обсмажену цибулю зі шпинатом.
Викласти в електровафельніцу.
Випікати 5 хвилин. Готові вафлі подавати з кульками пряної сирної маси.
Смачного!
Коментувати