Вареники з білокачанної капусти і яйцем

Хочу поділитися рецептом вареників. Може комусь стане в нагоді. Тонке тісто, тушкована капуста з вареним яйцем. Не клопітно, можна приготувати на дачі. Вареники можна відварити у воді або пароварці. Ситна вечеря або обід для всієї сім'ї. Готуйте мучні страви з капусти, це смачно.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно (550 гр. Більше-менше, дивіться по своїй борошні, у мене дуже суха.) - 2 скл.
  • Яйце куряче (1 яйце в тісто, 2 варені яйця в капусту) - 3 шт
  • Вода (1/2 склянки в тісто)
  • Капуста білокачанна / Капустa (дрібно нарізати) - 500 г
  • Сіль за смаком)
  • Перець чорний (за смаком)
  • Перець червоний пекучий (за смаком, на готові вареники (за бажанням))
  • Перець болгарський (1/4 штуки)
  • Цибуля ріпчаста (1 шт. в капусту, 1 шт.для обсмаження на пісному маслі.) - 2 шт
  • Олія (3 ст.л .для обсмажування цибулі.)

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 30

Всі господині знають, як готувати тісто на вареники чи пельмені. Я сильно не забиваю тісто борошном. тісто виходить м'яке і трохи липне до рук. Борошно всипати в посуд, додати яйце сире, сіль, трохи розмішати ложкою, додати воду, замісити тісто, якщо треба - добавьте ще борошна.
Добре вимісити тісто. Загорнути в харчову плівку, залишити відпочивати.
Капусту дрібно нарізати, додати цибулю, перець болгарський, сіль, перець чорний, обсмажити на олії до готовності.
Додати варені яйця, перевірити на сіль і перець, якщо треба додати, все добре перемішати.
Тісто відлежалося, подпиліть обробну поверхню борошном, розділити тісто на дві частини.
З кожної частини розкачати ковбаски.
Нарізати на шайбочки, трохи притиснути рукою.
Кожну шайбочку розкачати качалкою тонким шаром. Покласти на кожен гурток капустяну начинку і защипати, як вам зручно.
Опустити вареники в киплячу підсолену воду. Варити 8-10 хвилин. У цей час цибулю обсмажити на олії.
Викласти в посуд, присипати смаженою цибулею, пекучим перцем (за бажанням). У мене вийшло 30 штук великих вареників. Вареники смачні і в холодному вигляді, відварені вареники можна обсмажити на олії на сковороді.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі