Відбивна телятина, запечена з грибами

Хочу поділитися з Вами дуже швидким способом готувати смачні, ситні страви з м'яса телятини! Підійде для випадків - "коли гості на порозі" або "коли всі прийшли додому і вмирають з голоду". Приготувати таке м'ясо не довше, ніж займатися розігрівом чого-небудь з холодильника! А смак свіжоприготованого ароматного м'яса набагато привабливіше! Запрошую Вас до дегустації! Ну, або хоча б ознайомитися з моїм рецептом! Ласкаво просимо! Страви з шампіньйонів - категорія страви.

Інгредієнти

  • Телятина (у мене теляче яблуко) - 500 г
  • Печериці - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 200
  • Хмелі-сунелі - 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Перець чорний - за смаком
  • Ряжанка - 70 мл
  • Кріп (у мене заморожений) - 1 ст. л.
  • Гірчиця (якщо сильно пекуча, то 0,5 ч.л.) - 1 ч. л.
  • Сир твердий - 50 г

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 6

Нарізаємо гриби і цибулю не сильно крупно. Обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. Солимо буквально однією дрібкою і присипаємо хмелі-сунелі. Процес смаження грибів я фотографувати не стала. Відразу результат сфоткали. І включаємо духовку на 200 градусів, щоб була розігріта до того моменту, коли ми поставимо запікатися м'ясо!
Поки гриби смажаться змішати ряжанку, кріп і гірчицю в піалках або чашці.
Гриби у нас все ще смажаться, а ми нарізаємо м'ясо на шматки. Товщиною приблизно 1,5 см.
Відбиваємо м'ясо з двох сторін, трохи посолити і поперчити.
Викладаємо відбивні на деко. На кожен шматочок наливаємо по ложці ряжанки. Зверху накладаємо по ложці грибів. Ставимо на 15 хвилин в духовку при температурі 200 градусів. Поки м'ясо запікається натираємо на тертці сир.
Через 15 хвилин витягуємо деко з м'ясом з духовки. Присипаємо кожен шматочок тертим сиром. І відправляємо назад в духовку ще на 5 хвилин.
Через 5 хвилин дістаємо. М'ясо готове! М'яке, соковите, ароматне! Смачне!
Поки готуємо м'ясо можна встигнути зварити на гарнір макаронні вироби або розігріти вже наявний гарнір з холодильника. Швиденько миємо ручки і за стіл!
Ось мяско в розрізі. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі