Яскравий гарнір із пшона

Захотілося якось урізноманітнити гарніри і порадувати домашніх чимось нескладним і оригінальним. І, звичайно, смачним. Так народився цей яскравий гарнір. В інтернеті є рецепти дуже смачних пісних страв з пшона. Пропоную свій варіант. Сподіваюся, цей рецепт комусь сподобається і буде корисний. Рецепт із серії - другі дієтичні страви. Готуйте і насолоджуйтеся.

Інгредієнти

  • Пшоно - 1 скл.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Перець болгарський - 0.5 шт
  • Соус томатний - 50 мл
  • Каррі - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Олія (для обсмажування овочів) - 1 ст. л.
  • Вода - 1.5 скл.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 5

Дрібно нашаткувати цибулю і обсмажити на сковороді пару хвилин.
Додати нарізану моркву і обсмажити ще хвилин 5.
Додати нарізаний соломкою болгарський перець і томатний соус. Протушкувати. Я в цей раз додала залишки домашнього лечо з червоним перцем. Два в одному, так би мовити. Теж дуже смачно вийшло)
Всипати склянку пшона. Додати воду. Посолити. Додати каррі.
Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні десь 15 хв. до готовності пшона.
Ось такий гарний і яскравий гарнір до вашого столу виходить в результаті.
Подавати можна і з котлетами, і з м'ясом. Можна і як самостійне блюдо. Я подавала з печінковими мафінами.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі