Захотілося якось урізноманітнити гарніри і порадувати домашніх чимось нескладним і оригінальним. І, звичайно, смачним. Так народився цей яскравий гарнір. В інтернеті є рецепти дуже смачних пісних страв з пшона. Пропоную свій варіант. Сподіваюся, цей рецепт комусь сподобається і буде корисний. Рецепт із серії - другі дієтичні страви. Готуйте і насолоджуйтеся.
Інгредієнти
- Пшоно - 1 скл.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Перець болгарський - 0.5 шт
- Соус томатний - 50 мл
- Каррі - за смаком
- Сіль за смаком
- Олія (для обсмажування овочів) - 1 ст. л.
- Вода - 1.5 скл.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 5
Дрібно нашаткувати цибулю і обсмажити на сковороді пару хвилин.
Додати нарізану моркву і обсмажити ще хвилин 5.
Додати нарізаний соломкою болгарський перець і томатний соус. Протушкувати. Я в цей раз додала залишки домашнього лечо з червоним перцем. Два в одному, так би мовити. Теж дуже смачно вийшло)
Всипати склянку пшона. Додати воду. Посолити. Додати каррі.
Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні десь 15 хв. до готовності пшона.
Ось такий гарний і яскравий гарнір до вашого столу виходить в результаті.
Подавати можна і з котлетами, і з м'ясом. Можна і як самостійне блюдо. Я подавала з печінковими мафінами.
Коментувати