Запечена гомілка індички

Просте і нехлопотне блюдо до сімейного святкового обіду або вечері. Дуже смачні і цілком дієтичні страви на день народження. Гомілки індички спочатку маринуються в сметанному маринаді, а потім запікаються в духовці. Спробуйте!

Інгредієнти

  • Індичка (дві коліні індички) - 700 г
  • Сметана - 125 г
  • Соєвий соус - 3 ст. л.
  • Мед - 1 ч. л.
  • Спеції (трави французької кухні) - 1 ч. л.

Час приготування: 80 хвилин

Кількість порцій: 4

У чашку всипаємо спеції, у мене французькі трави, можна використовувати улюблені, за смаком. Вливаємо соєвий соус, кладемо сметану (20% -25% жирності), додаємо мед. Перемішуємо.
Обмиті і обсушені гомілки укладаємо в форму.
Гомілки з усіх боків обмазуємо маринадом.
Ми залишаємо гомілки в закритій фольгою формі маринуватися на термін від 1 до 10 годин. При тривалому маринуванні прибираємо форму в холодильник.
Розігріваємо духовку до 190-200 град. Ставимо форму під фольгою в розігріту духовку і запікаємо гомілки близько 50 хвилин. Потім прибираємо фольгу і запікаємо гомілки ще хвилин 10-15 до золотистого кольору.
Готово! Перекладаємо індичку на тарілки і кличемо всіх до святкового столу.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі