Запечена картопля під сиром

Дуже смачна картопля на вечерю! Ніжна всередині картопелька з хрусткою сирною скоринкою, присмачена солодким перцем, зеленню, часником! Ці страви з картоплі прості, трохи гострі, дуже ситні і калорійні. Іноді можна побалувати себе і своїх коханих. Сир і зелень можна використовувати на свій смак, вершкове масло легко замінюється олією, роблячи блюдо пісним, але від сиру доведеться відмовитися. Обов'язково спробуйте!

Інгредієнти

  • Картопля - 700 г
  • Сир голландський (будь напівтвердий сир) - 150 г
  • Масло вершкове (олія) - 50 г
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Перець червоний пекучий - 0.5 ч. л.
  • Чебрець (за бажанням) - 0.5 ч. л.
  • Часник (1 середня головка) - 5 зуб.
  • Кінза (рубана, або зелень за смаком) - 3 ст. л.
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Вода (для варіння картоплі) - 1.5 л

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Очищену картоплю заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, всипаємо сіль і варимо 5-7 хвилин до напівготовності. Включаємо духовку на розігрів до 190-200 град.
У миску додаємо м'яке вершкове масло, пропущений через прес часник, спеції і нарубану зелень.
Ретельно перемішуємо до однорідності суміші. Це заправка для картоплі.
Картоплю зливаємо, ставимо на малий вогонь, трохи підсушуємо, викладаємо на дошку і трохи охолоджуємо. Кожну картоплину розрізаємо на 4-8 часточок.
Перекладаємо часточки картоплі в миску, зверху викладаємо заправку.
Ретельно перемішуємо так, щоб кожна скибочка покрилася заправкою.
Перекладаємо часточки картоплі в форму (на сковороду) і відправляємо в розігріту духовку запікатися. Поки картопля запікається, натираємо сир на крупній тертці.
Запікаємо 20-25 хвилин до легкого рум'янцю
Виймаємо форму з духовки, посипаємо картоплю тертим сиром і запікаємо ще хвилин 15 до утворення золотистого кольору.
Викладаємо картоплю під сирною скоринкою на тарілки. Нехай вам буде смачно!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі