Запечена картопля в сирному соусі

Проста, ситна і дуже смачна запіканка з картоплі і фрикадельок в сирному соусі. Ідею рецепта побачила на болгарському кулінарному сайті і трохи доповнила від себе, виходить просто чудово.

Інгредієнти

  • Картопля - 2 кг
  • Фарш м'ясний - 500 г
  • Сир вершковий (плавлений в баночці) - 200 г
  • Молоко - 250 мл
  • Петрушка - за смаком
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Помідор (середніх) - 3 шт
  • Сіль за смаком
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Перець чорний - за смаком
  • Перець червоний пекучий - за смаком
  • Перець солодкий червоний - за смаком
  • Чабер - за смаком
  • Вода - 100 мл

Час приготування: 90 хвилин

Додати в фарш дрібно нарізану цибулю, часник і петрушку. Солимо і перчимо до смаку.
Робимо фрикадельки розміром з волоський горіх.
Приблизно таким же розміром нарізаємо картоплю, солимо і додаємо улюблені спеції за смаком, додаємо масло і добре перемішуємо. Викладаємо на деко в проміжок з м'ясними кульками. Додаємо воду. Попередньо розігріваємо духовку і печемо при темп.200 град. близько 40 хвилин.
Розігріваємо молоко і вершковий сир, поки сир не розтопиться. Перець червоний і чорний за смаком, чабер так само додаєте за смаком.
По закінченню 40 хвилин дістаємо деко, викладаємо нарізані часточками помідори і рівномірно поливаємо заливанням. Запікаємо ще 20 хвилин. За цей час хрустка картопля просочується соусом, а помідори злегка пропікаються.
Наша страва з фаршу і картоплі готова! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі