Ця страва - гастрономічне посвячення моєї доньці Ользі і зятю Михайлу, які живуть в німецькому місті Ерланген. Звідти вони прислали мені рецепт приготування макрелі. За цим рецептом я готував вирощену в розпліднику форель. Нарешті, попалася дуже пристойна скумбрія. На відміну від базового рецепта страви з риби скумбрії, м'який сир у мене був той, що попався під руку: грузинський сулугуні. Так що страва з сиру в моєму виконанні вийшла трохи космополітичною. Аби смачно!
Інгредієнти
- Скумбрія - 2 шт
- Сир твердий - 100 г
- Сир сулугуні - 100 г
- Чебрець (гілочки) - 4 шт
- Оливки зелені - 10 шт
- Оливки чорні - 10 шт
- Перець чорний (горошини, у мене не просто чорний перець, а перець кубеба, але можна замінити звичайним чорним) - 10 шт
- Сіль за смаком
- Олія - 1 ст. л.
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 4
Скумбрію обезголовити, розрізати уздовж, вийняти нутрощі, хребет і кістки, розгорнути. Деко застелити пергаментом (необов'язкова умова: якщо пергамент поганий, риба може знизу прилипнути до нього, доведеться довго і болісно віддирати її), змастити олією. Твердий сир натерти на дрібній тертці, насипати в деко подушкою. Укласти рибу шкірою вниз.
Перець кубеба або просто чорний горошок потовкти у ступці. Рибу посолити, поперчити, помістити зверху гілочки чебрецю.
Укласти розрізані навпіл маслини і оливки, розламаний на шматочки сир сулугуні.
Помістити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.
Смачного!
Коментувати